Saxenda®

Wat is Saxenda®?

Saxenda® is een geneesmiddel voor gewichtsverlies en bevat de werkzame stof liraglutide. Het is vergelijkbaar met het natuurlijke hormoon GLP-1 dat vrijkomt uit de darmen na een maaltijd.

Saxenda® werkt in op receptoren in de hersenen, die uw eetlust regelen en zorgt ervoor dat u zich voldaan en minder hongerig voelt. Dit kan u helpen om minder te eten en uw lichaamsgewicht te verlagen.

Waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Liraglutide is een verlager van het bloedglucose. Het behoort tot de incretine-achtige stoffen. Deze zorgen ervoor dat de hoeveelheid insuline na een maaltijd beter op peil is en dat het lichaam minder glucose vrijzet.

Artsen schrijven het voor bij diabetes mellitus (suikerziekte) en overgewicht.

Dieet en lichaamsbeweging

Uw arts zal u een dieet en een oefenprogramma voorschrijven. Houdt u aan dit programma terwijl u Saxenda® gebruikt.

Toedieningsvorm

Saxenda® wordt geleverd als een heldere en kleurloze of nagenoeg kleurloze oplossing voor injectie in een voorgevulde pen. 

Let op! Dit geneesmiddel wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Patiëntenbijsluiter

Saxenda® 6 mg/ml, oplossing voor injectie

Meer informatie klik op deze link 

Met het bestelformulier kunt u meteen uw Saxenda pen en universele naalden bestellen. We vragen u het originele recept naar Thuisapotheek.nl te sturen via de uploadfunctie in het digitale bestelformulier. Een van onze apothekersassistenten neemt spoedig contact met u op voor de verder afhandeling. De pen is ontworpen voor gebruik met NovoFine naalden voor eenmalig gebruik met een maximale lengte van 8 mm en een dikte van 30-32G.

 

Bestellen

Persoonlijke gegevens

Factuuradres

Recept uploaden

Dit formulier wordt in een beveiligde omgeving ingevuld en verstuurd. Dit is te zien aan het slotje en de "s" achter de http-code in de adresbalk. De apotheek verwerkt de gegevens die je via dit formulier verstuurt om de medicatie voor je klaar te maken en af te leveren. Met deze informatie wordt vertrouwelijk omgegaan en zal nooit aan derden worden verstrekt of worden gebruikt voor commerciele doeleinden.

Aan de hand van uw BSN-nummer en geboortedatum kan de apotheek via het LSP informatie over uw medicatiegebruik opvragen bij uw vaste apotheek, indien u hiervoor uw apotheek toestemming heeft verleend.

Top