Ervaringen

Afvallen met medicatie. Het verhaal van José

Afvallen met medicatie. Het verhaal van José

José vertelde ons over haar strijd met overgewicht, een onderwerp dat vaak onbesproken blijft. Ze herinnerde zich nog goed hoe haar dagelijkse activiteiten, zoals een simpele fietstocht naar de winkel of een wandeling, steeds zwaarder werden. Ze voelde zich bekeken en beoordeeld, vooral op momenten dat ze iets ongezonds in haar winkelmandje legde. Thuisgekomen na een vermoeiende dag, met pijnlijke knieën en een uitgeput lichaam, realiseerde José zich dat het tijd was voor verandering. Ze voelde zich overweldigd en alleen in haar strijd tegen de kilo's, een gevoel dat veel mensen helaas herkennen.

De ommekeer kwam toen José vanaf haar bank, waar ze uitgeput op neerplofte, besloot actie te ondernemen. Ze maakte een afspraak met haar huisarts en besprak haar zorgen over haar gewicht. Hoewel de huisarts nuttige tips gaf, voelde José zich overweldigd bij het idee dit allemaal alleen te moeten doen. Met het schaamrood op de kaken vroeg ze of er andere opties waren. Haar huisarts wees haar op Thuisapotheek, een service die ondersteuning biedt bij gewichtsverlies, inclusief medicatie. Na het uploaden van haar recept had ze een verhelderend gesprek met een vriendelijke apotheker van Thuisapotheek. Al snel ontving ze de medicatie die onderdeel is van het programma.

Binnen enkele weken begon José zich fitter te voelen. Ze zat beter in haar vel en kon weer actiever zijn. Dankzij Thuisapotheek heeft ze niet alleen haar gewicht onder controle gekregen, maar ook haar levensvreugde teruggevonden. Nu kan ze weer genieten van wandelingen met vriendinnen en voelt ze zich sterker dan ooit. José's verhaal is een inspiratie voor velen die worstelen met gewichtsverlies. Ze benadrukt dat je niet alleen bent en dat er toegankelijke, ondersteunende oplossingen zijn zoals Thuisapotheek, die je kunnen helpen je doelen te bereiken en het taboe rondom gewichtsverlies te doorbreken.