Ervaringen

Dit is waarom Stoptober hét moment is om te stoppen met roken!

Door: Thuisapotheek . on Sep 13, 2022

Dit is waarom Stoptober hét moment is om te stoppen met roken!

Ongeveer 80% van de rokers geeft aan graag te willen stoppen met roken of heeft ooit wel eens een poging gedaan. Maar excuses als “Ik rook maar af en toe” en “Mijn buurman is 85 en rookt ook al zijn hele leven” maakt dat veel mensen niet van deze ongezonde gewoonte afkomen. Thuisapotheek wil iedereen met deze gedachte graag een handje helpen door deze stap wel echt te zetten. Dus wilt u zich een stuk gezonder voelen en meer geld overhouden voor leuke dingen? Ga dan samen met Thuisapotheek voor een rookvrij leven en start met stoppen tijdens Stoptober!

Dat roken niet goed voor u is, hoeven wij u waarschijnlijk niet te vertellen. Veel rokers willen wel stoppen, maar vinden niet het juiste moment of krijgen last van ontwenningsverschijnselen. Door samen te stoppen en elkaar te steunen, lukt het vaak wel. Doordat er vele andere stoppen met roken, steunen we elkaar en heeft u meer vertrouwen om echt te kunnen stoppen. Sinds 2015 wordt er in de eerste helft van oktober meer gegoogled naar ‘stoppen met roken’ dan rond Oud & Nieuw. Stoptober is daarmee hét stopmoment van het jaar. Met goede begeleiding en eventuele medicatie tegen de ontwenningsverschijnselen of nicotine vervangers steunt Thuisapotheek u met hét stopmoment van het jaar. Dus doet u ook mee?

Deelnemen aan Stoptober is in de meeste gevallen kosteloos. Vanuit de gedachte en de wil om te werken naar een rookvrije generatie vergoeden vrijwel alle verzekeraars hulp bij het stoppen met roken (jaarlijks 1 programma). Het gaat om methoden die werken, zoals persoonlijke coaching of groepstrainingen, maar ook de voorgeschreven medicatie van uw huisarts of nicotine vervangende middelen. De vergoeding is 100%: u hoeft sinds 1 januari 2020 geen eigen risico meer te betalen. Uw  huisarts kan u advies geven over stoppen met roken en kan u de juiste hulpmiddelen voorschrijven die gemakkelijk te bestellen zijn via Thuisapotheek.nl. Wacht niet langer en start met stoppen!

Schrijf u hier binnen 5 minuten in en begin vandaag nog met de eerste stap naar een gezondere levensstijl. Inschrijven Stoppen Met Roken programma.