Ervaringen

Samen voor goede zorg

Samen voor goede zorg

Mantelzorgers zijn van grote maatschappelijke waarde. Zij leveren de zorg die hun familieleden of vrienden nodig hebben, bijvoorbeeld bij chronische ziekte, invaliditeit of een beperking. Met bijna vijf miljoen mantelzorgers in Nederland is de vraag naar een beetje extra hulp dus ook hard nodig. Want mantelzorger zijn kan iedereen overkomen. Sterker nog, de kans is groot dat we er vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. Mensen worden namelijk steeds ouder en de overheid verwacht dat we zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Daardoor neemt de druk op mantelzorgers alleen maar toe.  

Mantelzorg is niet hetzelfde als vrijwilligerswerk. Het is namelijk geen bewuste keuze. En ermee stoppen is geen optie. Zij zorgen langdurig voor een naaste die ziek is of extra hulp nodig heeft. Daarom proberen wij bij Thuisapotheek elke mantelzorger in Nederland een handje te helpen door samen te zorgen voor een goede zorgverlening. Dit doen we door het aanvragen van medicatie voor hun naasten makkelijker te maken. Via de Thuisapotheek app is het mogelijk om een mantelzorg optie aan een account toe te voegen zodat de beheerder toegang krijgt tot het account van hun naaste. Zo mag er namens diegene medicatie besteld worden en ook in ontvangst worden genomen. Via de app is er altijd een goed overzicht van de eigen medicijnen of die van hun naaste. Zo kan er met een paar klikken gemakkelijk opnieuw medicatie worden aangevraagd en kan deze worden bezorgd op hun eigen adres of die van hun naaste. Hierdoor is een bezoek aan de apotheek niet meer nodig, wat veel tijd vrijmaakt voor een prettige en goede zorgverlening voor iedere mantelzorger.

Wilt u alles geregeld hebben rondom uw medicijnen of die van een ander? Download dan gratis en vrijblijvend de Thuisapotheek app, voor Iphone of Android.