Nieuws

Heerlijk! De lente is officieel weer begonnen!

Heerlijk! De lente is officieel weer begonnen!

Het zonnetje begint te schijnen en we proberen elke zonnestraal mee te pakken. Veel mensen denken dat ze hun huid pas goed hoeven in te smeren als het echt warm is buiten. Maar vergis u niet! Ook in de lentemaanden kan de zon al erg krachtig zijn.

De zon heeft een positieve en negatieve invloed op de huid. De positieve kant is voor de meeste mensen een beter humeur, maar belangrijker nog is de opname van vitamine D. Dit hebben we nodig voor onze botten en gebit, maar een blootstelling aan te veel uv-straling kan op langere termijn een negatief effect hebben zoals zonneallergie of zelfs huidkanker. Om de risico’s zo laag mogelijk te houden is het van belang om tussen 12:00 en 15:00 uur de zon te mijden of de huid  goed te beschermen met een SPF. Naast het gebruik van een goede SPF is het ook belangrijk om de huid met andere producten goed te blijven verzorgen.

Hoe wordt de huid goed verzorgt in de lente?

In de lente en zomer gebruiken we andere producten voor onze huid dan in de winter. Onze apothekers geven u graag een tips en mogelijkheden over hoe u uw huid in de lente het beste kunt verzorgen. Bekijk hieronder de aan te raden stappen en producten die uw huid tijdens de eerste zonnestralen het best verzorgen:

Stap 1: Uw huid schoon houden.

Het is belangrijk om de huid elke ochtend en avond goed te reinigen. Kies voor een milde cleanser zonder alcohol of parfum, zodat de PH-waarde van de huid intact blijft. Een goede PH-waarde zorgt er namelijk voor dat schadelijke stoffen minder snel binnen kunnen dringen en de huid een betere conditie behoudt. Kies verder voor ingrediënten zoals zink en xylitol om de vochtbalans in uw huid te reguleren én ervoor te zorgen dat de huid niet droog en trekkerig aanvoelt. Bekijk ze hier

Stap 2: Exfoliëren

Exfoliëren is een zachtere manier om dode huidcellen te verwijderen. Het wordt ook wel peeling genoemd, want in tegenstelling tot scrubben, worden de oude huidcellen niet van de huid geschraapt, maar worden deze losgemaakt. Dit gebeurt door middel van zuren die de verbinding verminderen tussen de laag dode huidcellen en de gezonde laag cellen daaronder. Hierdoor laten de dode huidcellen makkelijker los en worden de nieuwe huidcellen niet beschadigt. Een gladde en stralende huid is het gevolg. Het is daarom belangrijk om een goed reiniger te kiezen op basis van glycolzuur. Glycolzuur wordt ook wel het tover-ingrediënt genoemd, met als belangrijkste kracht het oplossen van de lipidenlaag tussen de bovenste laag dode huidcellen, ofwel exfoliëren. Na het exfoliëren is de huid helemaal gereinigd en goed voorbereid om de werkzame stoffen van andere producten op te nemen. Bekijk welke het beste bij uw huid past: 

 

Stap 3: De huid verzorgen

Na het reinigen en exfoliëren is de huid helemaal klaar om de werkzame stoffen uit andere producten op te nemen. In de lente periode raden wij aan om een product met een hoge concentratie vitamine C te kiezen. Vitamine C is krachtig tegen pigmentvlekken en huidveroudering en dus zeker een aanrader voor de lente! Een goed voorbeeld hiervan is de Pure Vitamine C10 serum van La Roche-Posay. Dit serum dat bevat een hoge concentratie vitamine C en de geconcentreerde formule met pure vitamine C laat de huid stralen, vermindert rimpels en verbetert de textuur van de huid. Het krachtige vitamine C-serum gaat rimpels, een doffe huid en onregelmatige textuur tegen en wordt daarom warm aanbevolen door dermatologen.

Een ander product waar een hoge concentratie vitamines, is de Minéral 89 Probiotic Fractions Serum van Vichy. De formule van de Minéral 89 Probiotic Fractions helpt zichtbare tekenen van stress door vermoeidheid, zorgen, maar ook UV straling of luchtvervuiling op de huid te herstellen. Zo kan u de eerste tekenen van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en hyperpigmentatie herstellen en voorkomen.

Stap 4: Bescherm de huid tegen UVA en UVB

Een goede SPF is een must tijdens de lente en zomermaanden. Het biedt een hoge bescherming tegen schadelijk uv-licht. Hierdoor voorkomt u tekenen van huidveroudering. Kies voor een zonnebrand of een crème met een hoge SPF om de huid te beschermen tegen zowel uv-A als uv-B straling. Een warm aanbevolen crème is de Liftactiv Supreme dagcrème met SPF30. Deze zijdezachte, romige textuur die soepel over het huidoppervlak glijdt is voorzien van SPF 30 tegen UVA- en UVB-stralen. Dit gaat de vorming van nieuwe rimpels door UV-straling tegen en verstevigt het de huid en laat gezichtscontouren er strakker uitzien. De formule heeft  progressief ‘vullend effect’ dankzij de verrijking van hyaluronzuur. Hierdoor is het de perfecte hydraterende anti-rimpel dagcrème voor dagelijks gebruik!

Meer tips ontvangen of op de hoogte blijven van alle huidverzorgingstips of acties? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van nieuwe onderzoeken, producten, maar ook acties voor de huidverzorgingsproducten die de apotheek te bieden heeft! Kunt u niet wachten op deze tips of heeft u vragen over huidverzorging  stel deze gerust aan één van onze apothekers via de Live Chat of Whatsapp.