Nieuws

Medicijnen met vitamine D worden niet meer vergoed

Medicijnen met vitamine D worden niet meer vergoed

Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor medicijnen met vitamine D. Medicijnen met vitamine D worden namelijk vanaf 1 januari 2023 niet langer vergoed door uw zorgverzekeraar. 

Het is voor de gezondheid van veel Nederlanders belangrijk om vitamine D te blijven slikken. Vitamine D zorgt voor de opname van Calcium uit het voedsel en u krijgt daardoor sterkere botten. Daarnaast is vitamine D belangrijk voor uw immuunsysteem en uw spieren. Daarom kunt u vanaf nu de vitamine D tabletten bestellen via onze webshop.  

Bekijk hier ons aanbod Vitamine D. 

Goed om te weten. 

Vitamines zijn stoffen die de mens nodig heeft om het lichaam gezond te houden. Blijf daarom gewoon de voorgeschreven hoeveelheid gebruiken. Thuisapotheek neemt de medicijnen met vitamine D op in uw medicijnoverzicht zodat we weten welke middelen u het best kunt gebruiken. 

Alle doseringen vitamine D en combinatiepreparaten van vitamine D met calcium of alendroninezuur komen vanaf 1 januari 2023 door de veranderingen in beleid van de zorgverzekeraars voor eigen rekening van de gebruiker. De vergoeding stopt voor alle middelen die bedoeld zijn om een vitamine D-tekort te voorkomen of te behandelen. Dat zijn: 

  • alle doseringen vitamine D (colecalciferol); 
  • combinatie van vitamine D en calcium; 
  • combinatie van vitamine D en alendroninezuur; 
  • calcifediol (Hidroferol®). 

Alfacalcidol en calcitriol zijn andere vormen van vitamine D. Deze medicijnen blijven vergoed voor  patiënten met bijvoorbeeld psoriasis.  

Direct inzicht in uw vitamine D gehalte? 

Voldoende vitamine D is belangrijk voor zowel lichaam als geest. Vitamine D is essentieel voor uw gezondheid, het draagt bij aan de opname van Calcium uit voeding en helpt sterke botten in stand te houden. Ook zorgt vitamine D ervoor dat de spieren goed werken en kan het een positief effect hebben op uw humeur. Veel Nederlanders hebben helaas een te laag vitamine D-gehalte. Check daarom nu eenvoudig thuis uw vitamine D-gehalte met deze vitamine D test van Thuisapotheek. 

Tijdelijk met 50% korting 

 

Doe de test!

Bij Thuisapotheek vinden we het belangrijk dat iedereen gezond blijft. Profiteer daarom tijdelijk van 50% korting op de vitamine D testen van Thuisapotheek en weet direct of u uw vitamine D inname moet aanvullen. Met de vitamine D test bepaalt u het gehalte vitamine D in uw bloed. Dit is een zogenaamde semi-kwantitatieve test, wat wil zeggen dat er via deze test een goede indicatie kan worden verkregen van uw vitamine D gehalte. Met de bijgeleverde kleurenkaart kunt u controleren of het vitamine D niveau matig, ontoereikend, voldoende of teveel aanwezig is. 

Na het uitvoeren van de test kunt u via de Live Chat of Whatsapp contact opnemen met één van onze apothekers. Zo krijgt deskundig advies over de testuitslag en wordt u voorzien van de juiste informatie over een passend vitamine D gebruik. Wilt u wel gelijk vitamine D bestellen of heeft u een recept voor hoog gedoseerde vitamine D? Bekijk ons volledige aanbod in vitamine D producten of vraag één van onze apothekers wat wij voor u kunnen betekenen.

Heb ik door deze verandering nog steeds een recept nodig? 

U heeft alleen maar een recept nodig voor hoog gedoseerde vitamine D. U kunt dit recept gemakkelijk uploaden bij het gekozen product in onze webshop. Voor vitamine D met een lage dosering heeft u geen recept nodig.   

Kan ik mijn Vitamine D nog wel vergoed krijgen? 

Dit bepaalt uw zorgverzekeraar. De vergoedingen uit de basisverzekering zijn hetzelfde voor elke zorgverzekeraar. Maar ingeval van aanvullende verzekering mag elke zorgverzekeraar zelf bepalen wat ze vergoeden. Wilt u hier meer over weten? Vraag dit dan aan uw zorgverzekeraar.