een 4.2 van 5 sterren
De service en dienstverlening van Thuisapotheek scoort vier sterren in het Patiënttevredenheidsonderzoek 2022!

Coronamaatregelen: uw medicijnen veilig en gratis thuisbezorgd

05-06-2020

Teneinde het risico op besmetting en verspreiding van het coronavirus te verkleinen, adviseert het RIVM iedereen zo veel mogelijk thuis te blijven. Zeker als u ziekteverschijnselen hebt, verkouden bent, niest of hoest wordt een bezoek aan de apotheek afgeraden.

Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat u niet de medicijnen kunt krijgen die u dagelijks nodig hebt. Bestel uw (herhaal)medicatie gemakkelijk bij de Thuisapotheek en wij zorgen ervoor dat uw medicijnen gratis bij u thuis worden bezorgd.

Medicijn tegen coronavirus

Er is (nog) geen medicijn tegen het coronavirus beschikbaar. Artsen en wetenschappers onderzoeken wel de werking van verschillende bestaande medicijnen die gebruikt worden bij andere ziektes, zoals de malariamiddelen chloroquine en hydrochloroquine. De Nederlandse medicijnautoriteit CBG waarschuwt dat deze middelen ernstige hartritmestoornissen kunnen veroorzaken, in sommige gevallen met dodelijke afloop. Met name in een hoge dosering of in combinatie met andere medicijnen. Ook de HIV-remmers lopinavir en ritonavir lijken niet te werken tegen het coronavirus. Artsen gebruiken nu andere medicijnen, die nog verder onderzocht moeten worden. Deze medicijnen worden alleen gebruikt bij coronapatiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis, omdat zij heel erg ziek zijn. Het is namelijk niet duidelijk of deze medicijnen helpen tegen het coronavirus, maar wel is zeker dat deze middelen ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Als de middelen werken, dan verminderen deze alleen de ziekteklachten als gevolg van corona. Deze medicijnen voorkomen niet dat je het coronavirus krijgt. Daartoe wordt internationaal onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een nieuw vaccin. De ontwikkeling van een vaccin is een langdurig proces en duurt volgens wereldgezondheidsorganisatie WHO zeker anderhalf jaar.

Afkomstig van: https://www.apotheek.nl/.

Terug naar overzicht
Top