een 4.2 van 5 sterren
De service en dienstverlening van Thuisapotheek scoort vier sterren in het Patiënttevredenheidsonderzoek 2022!

Goede voornemens om te stoppen met roken?

08-01-2021

Wilt u uw kans op een succesvolle stoppoging vergroten? De combinatie van begeleiding én het gebruik van medicatie of een nicotinevervanger geeft de grootste kans op succes. Thuisapotheek biedt een ‘stoppen met roken’ programma aan dat u hierbij kan helpen. U kunt nu op recept uw stoppen met roken medicatie aanvragen, dit geldt voor alle verzekerden behalve Zilveren Kruis.  

Zowel de medicijnkosten als eventuele gedragsmatige ondersteuning worden vergoed vanuit de hoofdverzekering. Om de medicatie te verkrijgen moet uw huisarts eerst een recept naar ons toesturen (elektronisch, fax, e-mail of per post). Uw huisarts hoeft geen gebruik meer te maken van het landelijk inschrijfformulier voor stoppen met roken medicatie. Zodra wij het recept hebben ontvangen volgt er een telefonisch intake gesprek met een van onze assistenten, waarbij ook de leveringsdatum ingepland zal worden. Hierna zullen wij zorg dragen voor de medicatiebegeleiding- en bewaking om zo een doeltreffend en veilig gebruik van de medicatie voor u te kunnen waarborgen. Dit omvat ook het opvragen van uw actuele medicatie dossier bij uw eigen apotheek.

Voor vragen kunt u ons altijd telefonisch (tel: 085-7325740) of per e-mail (stoppenmetroken@thuisapotheek.nl) bereiken. Ook kunt u kijken op de website van CZMenzisVGZ en Anderzorg voor verdere informatie over stoppen met roken programma's.

Naast het gebruik van medicatie of nicotinevervangers zijn veel rokers die willen stoppen gebaat bij ondersteuning door een (zorg)professional. Deze begeleiding bij het stoppen met roken is overigens vanuit zorgverzekeraars verplicht om de medicatie of nicotinevervangers vergoed te krijgen. Dankzij afspraken met de zorgverzekeraars is het vaak mogelijk hier kosteloos aan deel te nemen.

 

Terug naar overzicht
Top