Gecontroleerd
stoppen met roken?

Thuisapotheek ondersteunt u met het Stoppen Met Roken programma. Bekijk hier wat wij voor u kunnen betekenen of u schrijf gemakkelijk in.

Inschrijven

Maak uw stoppoging nog succesvoller!

Schrijf u in voor dit programma en gebruik tijdens het stoppen met roken medicijnen hiervoor. Hierdoor heeft u minder last van ontwenningsverschijnselen en minder de behoefte om te roken. Deze medicijnen zijn alleen op recept verkrijgbaar via een (huis)arts. 1 x per jaar wordt een stoppoging bij Thuisapotheek volledig vergoed en gaat het niet van uw eigen risico af. Nicotinevervangende middelen of stoppen met roken medicatie wordt gratis bij u thuis geleverd. Zo bespaart u via ons ruim 200 euro, want dat kost een stoppoging gemiddeld. Plus natuurlijk de besparing omdat u geen sigaretten meer koopt. Dus doet u mee? Schrijf u in of neem contact met ons op via het onderstaande inschrijfformulier!

Wilt u stoppen met roken?

Dan kunt u via een aantal verzekeraars vanuit uw basisverzekering gebruik maken van het ‘stoppen met roken’ programma.

Thuisapotheek behoort sinds 1 januari 2016 voor alle verzekeraars tot één van de gecontracteerde apotheken die zorg draagt voor de levering van stoppen met roken medicatie c.q. nicotinevervangende middelen, met uitzondering van Zilveren Kruis. Door deze afspraken worden zowel de medicijnkosten als de eventuele gedragsmatige ondersteuning vergoed vanuit uw hoofdverzekering.

Om deel te nemen aan dit programma en de nicotinevervangende middelen of ondersteunende medicatie te verkrijgen moet u of uw huisarts eerst een recept naar ons toesturen. Dit doet u via het onderstaande inschrijfformulier.

Inschrijven

Stoptober hét moment om te stoppen met roken!

Dat roken niet goed voor u is, hoeven wij u waarschijnlijk niet te vertellen. Veel rokers willen wel stoppen, maar vinden niet het juiste moment of krijgen last van ontwenningsverschijnselen. Door samen te stoppen en elkaar te steunen, lukt het vaak wel. Doe mee aan stoptober en ga samen met Thuisapotheek voor een rook vrij leven door gratis mee te doen aan ons stoppen met roken programma.

Lees meer

Ervaringen van anderen

“Toen ik hoorde dat ik vader werd. Voelde ik me verplicht om te stoppen met roken”.

Bekijk het verhaal van Martijn of van anderen die u voor gingen voor handige weetjes en tips!

Lees meer

Aanmelden voor stoppen met roken.

Maak hieronder een keuze over hoe u zich wilt aanmelden
voor dit programma.

Hoe het werkt

Zowel de medicijnkosten als eventuele gedragsmatige ondersteuning worden vergoed vanuit de hoofdverzekering. Om de nicotine vervangende middelen of ondersteunende medicatie te verkrijgen moet u of uw huisarts eerst een recept naar ons toesturen. Dit kan via het inschrijfformulier of per e-mail, fax of per post. Uw huisarts hoeft geen gebruik meer te maken van het landelijk inschrijfformulier voor stoppen met roken medicatie. Zodra wij het recept hebben ontvangen volgt er een telefonisch intake gesprek met één van onze assistenten, waarbij ook de leveringsdatum ingepland zal worden. Hierna zullen wij zorg dragen voor de medicatiebegeleiding- en bewaking om zo een doeltreffend en veilig gebruik van de medicatie voor u te kunnen waarborgen. Dit omvat ook het opvragen van uw actuele medicatie dossier bij uw eigen apotheek.

Voor vragen kunt u het snelst terecht via de live chat. Onze apothekers zijn ook altijd telefonisch (tel: 085-7325740) of per e-mail (stoppenmetroken@thuisapotheek.nl) te bereiken. Ook kunt u kijken op de website van CZ, Menzis, VGZ en Anderzorg voor verdere informatie over stoppen met roken programma's. Naast het gebruik van medicatie of nicotinevervangers zijn veel rokers die willen stoppen gebaat bij ondersteuning door een (zorg)professional. Deze begeleiding bij het stoppen met roken is overigens vanuit zorgverzekeraars verplicht om de medicatie of nicotinevervangers vergoed te krijgen. Dankzij afspraken met de zorgverzekeraars is het vaak mogelijk hier kosteloos aan deel te nemen. Vul het aanmeldformulier hierboven in, en ga samen met Thuisapotheek voor een rook vrij leven.