Gecontroleerd
stoppen met roken?

Via Thuisapotheek wordt uw stoppen met roken-medicatie compleet vergoed. Zo betaalt u helemaal niets, dus ook geen eigen risico. Bekijk hier wat wij voor u kunnen betekenen of schrijf u direct in.

Inschrijven

Kosteloos stoppen met roken

Thuisapotheek is er voor alle (s)toppers! Via het stoppen met roken programma zijn er verschillende manieren om te stoppen met roken. Nicotinevervangers zoals nicotinepleisters of nicotinekauwgum kunnen helpen, maar vaak is stoppen gemakkelijker als u hulp krijgt van de huisarts, GGD of gecertificeerd begeleider. Stoppen met roken met behulp van medicatie maakt dat u minder last heeft van ontwenningsverschijnselen en minder de behoefte heeft om te roken. Deze medicijnen zijn alleen op recept verkrijgbaar via een (huis)arts. Eén keer per jaar wordt een stoppoging volledig vergoed door uw verzekeraar en gaat het niet van uw eigen risico af. Nicotinevervangende middelen of stoppen met roken medicatie wordt gratis bij u thuis geleverd. Zo bespaart u via ons ruim 200 euro, want dat kost een stoppoging gemiddeld. Plus natuurlijk de besparing omdat u geen sigaretten meer koopt. Dus doet u mee? Schrijf u in of neem contact met ons op via het onderstaande inschrijfformulier!

Heeft u het recept of ZN formulier al meegekregen? Upload een foto via het inschrijfformulier. Wij regelen de rest.

Wilt u weten of u aan de voorwaarde voldoet? Gelukkig is dit snel en simpel geregeld. Lees hier wat u moet doen.

Bent u een zorgprofessional? Zo zorgt u ervoor dat uw patiënt de stoppen met roken-kuur volledig vergoed krijgt

Wilt u stoppen met roken?

Dan kunt u bij ons via alle verzekeraars vanuit de basisverzekering gebruik maken van het ‘stoppen met roken’ programma.

Thuisapotheek is door alle verzekeraars gecontracteerde om stoppen met roken medicatie te leveren. Wij leveren uiteraard ook nicotinevervangende middelen. Door deze afspraken worden zowel de medicijnkosten als de eventuele gedragsmatige ondersteuning vergoed vanuit uw hoofdverzekering. Voor de gedragsmatige ondersteuning verwijzen wij u graag naar één van de gespecialiseerde bedrijven.

Om deel te nemen aan dit programma en de nicotinevervangende middelen of ondersteunende medicatie te verkrijgen moet u of uw huisarts eerst een recept naar ons toesturen. Dit doet u via het onderstaande inschrijfformulier.

Inschrijven

De juiste begeleiding bij het stoppen met roken

Thuisapotheek werkt samen met de meest betrouwbare begeleiders en medici. Sinds kort zijn we een samenwerking aangegaan met de artsen van Leefstijl Direct. Leefstijldirect.nu bestaat uit een team van enthousiaste specialisten met een passie voor een gezonde leefstijl en werkt samen om uw gezondheid te verbeteren. Met begeleiding heeft u meer kans op succes én krijgt u de poging eenmaal per jaar volledig vergoed. Kijk op de pagina van leefstijldirect hoe zij u kunnen begeleiden. Of laat u begeleiden door uw huisarts of praktijkondersteuner en bestel uw stoppen met roken-kuur via Thuisapotheek.

Een stoppen met roken-kuur vergroot uw succeskans. Pleisters in combinatie met zuigtabletten en/of kauwgom helpen vaak om succesvol te stoppen. Wanneer u medicatie nodig heeft, kan alleen uw (huis)arts die voorschrijven.

Meer informatie

Het nieuwe jaar: het moment op te stoppen met roken

Dat roken niet goed voor u is, hoeven wij u waarschijnlijk niet te vertellen. Veel rokers willen wel stoppen, maar vinden niet het juiste moment of krijgen last van ontwenningsverschijnselen. Door uw oude gewoontes achter u te laten lukt het vaak wel! Dus doe mee aan misschien wel het gezondste goede voornemen en ga samen met Thuisapotheek voor een rook vrij leven door gratis mee te doen aan ons stoppen met roken programma.

Lees meer

Aanmelden voor stoppen met roken.

Maak hieronder een keuze over hoe u zich wilt aanmelden
voor dit programma.

Hoe het werkt

Zowel de medicijnkosten als eventuele gedragsmatige ondersteuning worden vergoed vanuit de basisverzekering. Om de nicotine vervangende middelen of ondersteunende medicatie te verkrijgen moet uw huisarts of begeleider eerst een recept naar ons toesturen. Dit kan via het inschrijfformulier of per e-mail, fax of per post. Uw huisarts dient gebruik te maken van het landelijk uniform aanvraagformulier stoppen met roken. Dit formulier geld voor ons als recept. Zodra wij dit formulier/recept hebben ontvangen volgt er een telefonisch intake gesprek met één van onze assistenten, waarbij ook de leveringsdatum ingepland zal worden. Tevens zullen wij zorg dragen voor de medicatiebegeleiding- en bewaking om zo een doeltreffend en veilig gebruik van de medicatie voor u te kunnen waarborgen. Dit omvat ook het opvragen van uw actuele medicatie dossier bij uw eigen apotheek.

Voor vragen kunt u het snelst terecht via de Live Chat. Onze apothekers zijn ook altijd telefonisch (tel: 085-7325740) of per e-mail (stoppenmetroken@thuisapotheek.nl) te bereiken. Ook kunt u kijken op de website van CZ, Menzis, VGZ en Anderzorg voor verdere informatie over stoppen met roken programma's. Naast het gebruik van medicatie of nicotinevervangers zijn veel rokers die willen stoppen gebaat bij ondersteuning door een (zorg)professional. Deze begeleiding bij het stoppen met roken is overigens vanuit zorgverzekeraars verplicht om de medicatie of nicotinevervangers vergoed te krijgen. Dankzij afspraken met de zorgverzekeraars is het vaak mogelijk hier kosteloos aan deel te nemen. Vul het aanmeldformulier hierboven in, en ga samen met Thuisapotheek voor een rook vrij leven.


U kunt ook zelf nicotinevervangende middelen bestellen.

Nicotinevervangende middelen kunt u ook snel en simpel aanschaffen via onze webshop. Voor bestellingen via de shop ontvangt u een factuur. Deze kunt u eventueel zelf indienen bij uw zorgverzekeraar.

Hoe anderen dit hebben ervaren

"Goede service! Binnen 3 dagen de juiste medicatie ontvangen en ben nu al meer dan een jaar gestopt, bedankt! 👌 "

Hendrik

"Voordelig en discreet. Ik heb meegedaan met stoptober en ben nog steeds van het roken af, echt top!"

Mara

"Vriendelijke service en snel geregeld. Mijn goede voornemen om te stoppen met roken is dit jaar eindelijk gelukt!"

Eline

"Geen gedoe met facturen opsturen naar mijn zorgverzekering. Ik kreeg alles tijdig geleverd en heb er zelf niet veel meer aan hoeven doen. Dat werkt motiverend, super bedankt 😊"

Nienke

"Na 20 jaar toch maar eens een poging gedaan. Inmiddels geen behoefte meer aan een sigaret door de juiste medicijnen van Thuisapotheek."

Teun

Ervaringen van anderen

“Toen ik hoorde dat ik vader werd. Voelde ik me verplicht om te stoppen met roken”.

Bekijk het verhaal van Martijn of van anderen die u voor gingen voor handige weetjes en tips!

Lees meer

Veelgestelde vragen

Is online medicatie aanvragen veilig?

Thuisapotheek heeft een team van specialisten voor u klaar staan die iedere werkdag bereikbaar zijn om al uw vragen te beantwoorden. Zo kunt u in de rust en privacy van uw eigen huis vragen stellen over wat er voor u toe doet. Onze apothekers en assistenten bewaken of u de afgeleverde medicatie zonder problemen en risico's kan gebruiken. Zodat u de geleverde medicatie veilig kan gebruiken.

Bent u nog niet geheel overtuigd? Bekijk nog meer antwoorden op onze volledige vraag en antwoord pagina of vraag het ons via de Live Chat.

Hoe snel kan ik starten?

Als wij uw inschrijving en de bijbehorende informatie voor 16.00 uur compleet hebben, verzenden wij uw bestelling de volgende werkdag. Zo kunt u dus meestal al na 1 werkdag starten.

Is mijn stoppoging helemaal gratis?

Uw zorgverzekeraar vergoedt 1 stoppoging per kalenderjaar. Voor de medicatie geldt als voorwaarde dat u al eerder een stoppoging met nicotinevervangende middelen hebt gedaan. Daarnaast is begeleiding van de stoppoging door een arts of coach een voorwaarde. U kiest zelf de vorm die het beste bij u past. Van persoonlijke coaching tot groepstrainingen, online of offline, zowel voor nicotinevervangende middelen als voor stoppen met roken-medicatie is de vergoeding 100% als u dit via Thuisapotheek besteld. U betaalt ook geen
bijdrage vanuit uw eigen risico.

Wat zijn de bezorgtijden?

Wij versturen uw medicatie met PostNL of onze eigen vervoerders. Meestal kan het pakje door de brievenbus. Als dat niet past, sturen we een pakketje met track-en-trace-code. Wanneer u voor 16:00 besteld, heeft u de medicatie de volgende dag in huis. Als u spoed medicatie nodig heeft. Willen wij u verzoeken om met uw recept langs uw lokale apotheek te gaan. Dit om de medicatie direct af te kunnen halen.

Kan ik ook andere medicatie via Thuisapotheek ontvangen?

Ja, dat kan heel makkelijk. In Nederland bent u altijd vrij in het kiezen van uw apotheek. Maak uw profiel compleet tijdens het eerste uitgifte gesprek met één van onze apothekers. Zodat wij uw medicatie bewaken en in het vervolg gratis bij u thuisbezorgen.

Geef aan uw (huis)arts door dat u staat ingeschreven bij Thuisapotheek zodat wij uw recepten kunnen ontvangen. U hoeft voortaan niets te doen en ontvangt u uw medicijnen tijdig en gratis bij u thuis. Wilt u meer weten over onze (herhaal)medicatie service? Bekijk onze programma pagina voor meer informatie of stel uw vraag via de Live Chat of Whatsapp.