Stoppen met roken coaches

Met begeleiding heeft u meer kans op succes én krijgt u de poging eenmaal per jaar volledig vergoed. Raadpleeg uw huisarts of stoppen met roken begeleider en schrijf u in.

Kosteloos stoppen met roken

Uw zorgverzekeraar vergoedt 1 stoppoging per kalenderjaar. Voor de medicatie geldt als voorwaarde dat u al eerder een stoppoging met nicotinevervangende middelen hebt gedaan. Daarnaast is begeleiding van de stoppoging door een arts of coach een voorwaarde. U kiest zelf de vorm die het beste bij u past. Van persoonlijke coaching tot groepstrainingen, online of offline, zowel voor nicotinevervangende middelen als voor stoppen met roken-medicatie is de vergoeding 100% als u dit via Thuisapotheek besteld. U betaalt ook geen bijdrage vanuit uw eigen risico. Dus maak uw kans van slagen groter. Meld u nu aan voor stoppen met roken programma van Thuisapotheek.

Stoppen met roken medicatie

Een stoppen met roken-kuur vergroot uw succeskans. Medicijnen kunnen u namelijk helpen om de klachten na stoppen te verlichten. Er zijn 2 opties: nicotinevervangers en specifieke medicatie.

De stoppen met roken medicatie maakt dat u minder klachten ervaart na het stoppen met roken. Hiertoe heeft u een recept van uw huisarts nodig. Download het receptenformulier en stuur dit naar uw huisarts. Vervolgens kunt het ingevulde receptenformulier via onze website uploaden. Als wij uw inschrijving en de bijbehorende informatie voor 16.00 uur compleet hebben, verzenden wij uw bestelling de volgende werkdag. Zo kunt u dus meestal al na 1 werkdag starten. Dit wordt volledig vergoed door uw verzekeraar. De nicotinevervangende middelen zoals kauwgom, zuigtabletten en pleisters, kunt u via onze webshop bij bestellen. Pleisters in combinatie met zuigtabletten en/of kauwgom helpen vaak om succesvol te stoppen. Uw arts kan dit ook voor u voorschrijven, maar u kunt dit ook snel en simpel aanschaffen via onze webshop. Voor bestellingen via de shop ontvangt u een factuur. Deze kunt u eventueel zelf indienen bij uw zorgverzekeraar.

Een stoppen met roken recept aanvragen

Met begeleiding heeft u meer kans op succes én krijgt u de poging eenmaal per jaar volledig vergoed. U kunt u laten begeleiden door uw huisarts of praktijkondersteuner of andere stoppen met roken-coaches. Een stoppen met roken-kuur samen met coaching vergroot uw succeskans. Pleisters in combinatie met zuigtabletten en/of kauwgom helpen vaak om succesvol te stoppen. Begeleiding en coaching helpt u om met de geestelijke verslaving om te gaan. Als u medicatie nodig hebt, kan alleen uw arts die voorschrijven. Download daarom het LAN-formulier en neem deze mee naar uw huisarts of praktijkondersteuner. Nadat u dit recept ontvangen hebt, stuurt u ons het recept op via het inschrijfformulier of mailt u ons via klanten@thuisapotheek.nl. U kunt uw coach of huisarts ook vragen om het voorschrift naar ons te sturen. Dit kan via klanten@thuisapotheek.nl.

Nicotinevervangende middelen of stoppen met roken-medicatie wordt via de lokale apotheek vrijwel nooit volledig vergoed. Bij ons wel. Heeft u het recept of LAN-formulier meegekregen? Stuur het recept in via ons inschrijfformulier of mail het naar klanten@thuisapotheek.nl. U kunt ook alvast het LAN-formulier downloaden om langs te gaan bij uw voorschrijver of (huis)arts.

Een gezonde leefstijl

Thuisapotheek werkt samen met de meest betrouwbare merken en medici. Sinds kort zijn we een samenwerking aangegaan met de artsen van Leefstijl Direct. Leefstijldirect.nu bestaat uit een team van enthousiaste specialisten met een passie voor een gezonde leefstijl en werkt samen om uw gezondheid te verbeteren. Met begeleiding heeft u meer kans op succes én krijgt u de poging eenmaal per jaar volledig vergoed. Kijk op de pagina van leefstijldirect hoe zij u kunnen begeleiden. Of laat u begeleiden door uw huisarts of praktijkondersteuner en bestel uw stoppen met roken-kuur via Thuisapotheek.

Verslaving

Stoppen met roken kan lastig zijn. U bent immers verslaafd aan de nicotine. U kunt lichamelijk en geestelijk verslaafd zijn.

• Het lichaam is verslaafd aan de nicotine in de sigaretten. Als u een tijdje niet rookt, gaat u zich minder fijn voelen. U bent bijvoorbeeld prikkelbaar en rusteloos. Deze klachten verdwijnen meestal na een paar weken. Als de klachten te heftig zijn, kunnen medicijnen u helpen.

• De geestelijke kant heeft te maken met de gewenning aan het roken. Vooral in het begin kan het lastig zijn om niet te roken in situaties waarin u dat gewend was, zoals bij de koffie, op een feestje of bij stress. Deze drang om te roken kan langer duren. Begeleiding en coaching kunnen u helpen om hiermee om te gaan.

Als u wilt stoppen met roken kunt u erkende begeleiding krijgen in combinatie met medicatie. Dit kunnen nicotinevervangers zijn of medicijnen op recept. Lees hieronder meer over wat deze stoppen-met-roken methode inhoudt, hoe het werkt, en hoe het u kan helpen, want als u begeleiding krijgt in combinatie met medicatie is de kans het grootst dat u succesvol en blijvend stopt met roken!

Welke methode past het best bij u?

Stoppen met roken medicatie

Als u stoppen met roken medicatie gebruikt heeft minder last van ontwenningsverschijnselen. Ook vermindert dit uw verlangen naar een sigaret. Door het gebruik van medicatie te combineren met begeleiding bij stoppen met roken vergroot u uw kans op succes en is deze stoppen met roken-kuur geheel kosteloos. Stoppen met roken medicijnen zijn via uw huisarts op recept verkrijgbaar.

Download het ZN formulier om direct een stoppen met roken-kuur aan te vragen bij uw (huis)arts.

Lees hier meer over de verschillende soorten medicatie:

Nicotinevervangende middelen

• Compleet assortiment op voorschrift (of betaald via onze webshop) te bestellen;

• Verkrijgbaar als pleisters, kauwgom, zuigtabletten en sprays;

• Kuur voor 8 tot 12 weken;

• Ondersteunt het stapsgewijs afbouwen van nicotine;

• Minder last van ontwenningsverschijnselen;

• 1 volledige kuur per jaar vergoed met begeleiding.

Aanmelden voor stoppen met roken.

Hoe anderen dit ervaren

Goede service! Binnen 3 dagen de juiste medicatie ontvangen en ben nu al meer dan een jaar gestopt, bedankt! 👌
Hendrik

Voordelig en discreet. Ik heb meegedaan met stoptober en ben nog steeds van het roken af, echt top!
Mara

Geen gedoe met facturen opsturen naar mijn zorgverzekering. Ik kreeg alles tijdig geleverd en heb er zelf niet veel meer aan hoeven doen. Dat werkt motiverend, super bedankt 😊
Nienke

Na 20 jaar toch maar eens een poging gedaan. Inmiddels geen behoefte meer aan een sigaret door de juiste medicijnen van Thuisapotheek.
Teun

Extra informatie en nuttige links

Meer informatie en nuttige links voor stoppen met roken:
www.rokeninfo.nl en www.ikstopnu.nl

Websites van het Trimbos-instituut waarop veel informatie staat over roken en manieren om te stoppen. Wie informatie of advies wil over stoppen kan bellen met de informatielijn: 0800 19 95. Op deze sites vindt u ook informatie over de wetgeving rondom roken.

www.hartstichting.nl

Op de site van de Nederlandse Hartstichting vindt u onder ‘Gezond leven’ informatie over de schade van roken op uw hart en bloedvaten.

www.longfonds.nl

De site van het Longfonds biedt veel informatie over astma en COPD.

www.rookvrijookjij.nl

Op deze site vindt u informatie over roken en verschillende manieren om te stoppen.

www.luchtsignaal.nl

Hier vindt u informatie over telefonische coaching en groepstrainingen.

www.kwaliteitsregisterstopmetroken.nl

Op deze site vindt u informatie over telefonische coaching, groepstrainingen en persoonlijke coaching. Hier vindt u ook de adressen en contactgegevens van hulpverleners bij u in de buurt.

www.stoptober.nl

In oktober organiseert men ieder jaar stoptober. Hierdoor stoppen duizenden Nederlanders in oktober samen 28 dagen met roken. Met een app en via social media-kanalen motiveren de deelnemers elkaar om het vol te houden.

Ook andere medicatie via Thuisapotheek ontvangen?

Download de Thuisapotheek app en bekijk uw actuele medicatieoverzicht. U krijgt een herinnering wanneer uw medicijnen bijna op zijn en wij sturen u nieuwe op wanneer u deze nodig heeft. Hierdoor zit u dus nooit zonder!

Veelgestelde vragen

Is online medicatie aanvragen veilig?

Thuisapotheek heeft een team van specialisten voor u klaar staan die iedere werkdag bereikbaar zijn om al uw vragen te beantwoorden. Zo kunt u in de rust en privacy van uw eigen huis vragen stellen over wat er voor u toe doet. Onze apothekers en assistenten bewaken of u de afgeleverde medicatie zonder problemen en risico's kan gebruiken. Zodat u de geleverde medicatie veilig kan gebruiken. Bent u nog niet geheel overtuigd? Bekijk nog meer antwoorden op onze volledige vraag en antwoord pagina of vraag het ons in de chat.

Wat zijn de bezorgtijden?

Wij versturen uw medicatie met PostNL of onze eigen vervoerders. Meestal kan het pakje door de brievenbus. Als dat niet past, sturen we een pakketje met track-en-trace-code. Wanneer u voor 16:00 besteld, heeft u de medicatie de volgende dag in huis. Als u spoed medicatie nodig heeft. Willen wij u verzoeken om met uw recept langs uw lokale apotheek te gaan. Dit om de medicatie direct af te kunnen halen.

Hoe werkt het?

Bij Thuisapotheek is herhaalmedicatie ontvangen nog nooit zo gemakkelijk geweest! U schrijft u gemakkelijk in via de Thuisapotheek app of via het inschrijfformulier op de site, en kiest een moment waarop u gebeld wilt worden door één van onze apothekers voor een telefonische intake. Thuisapotheek vraagt uw nieuwe herhaalrecept voor u op bij uw arts. En de medicijnen die door uw zorgverzekeraar worden vergoed, brengen wij direct in rekening bij uw zorgverzekeraar. Hierdoor hoeft u deze kosten dus niet voor te schieten en worden uw medicijnen gratis bij u thuisbezorgd.

We volgen uw medicijngebruik nauwgezet en houden de agenda voor u bij: zodra uw medicijnen weer moeten worden aangevuld, vragen wij het herhaalrecept aan en zorgen dat de nieuwe medicijnen tijdig en zonder kosten worden bezorgd. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk onze volledige service hier.