een 4.2 van 5 sterren
De service en dienstverlening van Thuisapotheek scoort vier sterren in het Patiënttevredenheidsonderzoek 2022!

Stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken dan kunt u via een aantal verzekeraars vanuit uw basisverzekering gebruik maken
van het ‘stoppen met roken’ programma.
Thuisapotheek.nl behoort sinds 1 januari 2016 voor alle verzekeraars tot een van de gecontracteerde apotheken die zorg draagt voor de levering van stoppen met roken medicatie c.q. nicotinevervangende middelen, met uitzondering van Zilveren Kruis.

Zowel de medicijnkosten als eventuele gedragsmatige ondersteuning worden vergoed vanuit de hoofdverzekering. Om de medicatie te verkrijgen moet uw huisarts eerst een recept naar ons toesturen (elektronisch, fax, e-mail of per post). Uw huisarts hoeft geen gebruik meer te maken van het landelijk inschrijfformulier voor stoppen met roken medicatie. Zodra wij het recept hebben ontvangen volgt er een telefonisch intake gesprek met een van onze assistenten, waarbij ook de leveringsdatum ingepland zal worden. Hierna zullen wij zorg dragen voor de medicatiebegeleiding- en bewaking om zo een doeltreffend en veilig gebruik van de medicatie voor u te kunnen waarborgen. Dit omvat ook het opvragen van uw actuele medicatie dossier bij uw eigen apotheek.

Voor vragen kunt u ons altijd telefonisch (tel: 085-7325740) of per e-mail (stoppenmetroken@thuisapotheek.nl) bereiken. Ook kunt u kijken op de website van CZ, MenzisVGZ en Anderzorg voor verdere informatie over stoppen met roken programma's.

Naast het gebruik van medicatie of nicotinevervangers zijn veel rokers die willen stoppen gebaat bij ondersteuning door een (zorg)professional. Deze begeleiding bij het stoppen met roken is overigens vanuit zorgverzekeraars verplicht om de medicatie of nicotinevervangers vergoed te krijgen. Dankzij afspraken met de zorgverzekeraars is het vaak mogelijk hier kosteloos aan deel te nemen.

Wilt u uw kans op een succesvolle stoppoging vergroten? De combinatie van begeleiding én het gebruik van medicatie of een nicotinevervanger geeft de grootste kans op succes.

Top