Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder onze veelgestelde vragen en antwoorden. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op via telefoon, e-mail of chat. We helpen je graag verder!
Neem contact met ons op

Over Thuisapotheek

Wie is Thuisapotheek?

Thuisapotheek is een erkende online apotheek die zowel receptplichtige medicatie als zelfzorgmedicijnen door heel Nederland bezorgt.

Wie is beherend apothekeker bij Thuisapotheek?

Fadime Duman-Ozturk is beherend apotheker bij Thuisapotheek. Samen met apothekers Jacky Luong en Erik Boers, én een toegewijd team van (farmaceutische) klantadviseurs, zorgen zij dagelijks voor een veilige en persoonlijke dienstverlening van hoge kwaliteit.

S.F. Duman-Öztürk, gevestigd apotheker

BIG-nummer:59926466617

J. Luong
BIG-nummer: 09927390017

S. Boujarfi-Karroum
BIG-nummer: 49932697417

Wat kan je verwachten van Thuisapotheek?

Bij Thuisapotheek werken we op afstand, maar we staan altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Als online apotheek zijn we dichtbij, ook al werken we niet fysiek aan de balie. Onze klantadviseurs hebben alle tijd en aandacht voor jou. Ze zijn volledig gericht op het geven van het juiste advies over je medicijnen, zonder zich bezig te houden met het bereiden of verpakken van de medicatie. Krijg je een nieuw medicijn? Dan nemen we contact met je op om het gebruik ervan te bespreken. Bij vragen kun je altijd bij ons terecht via telefoon, e-mail of chat. Wij zijn er voor je!

Wat biedt Thuisapotheek jou als online apotheek?

Thuisapotheek is een online apotheek met een team van gedreven apothekers en (farmaceutische) klantadviseurs. We staan voor je klaar via telefoon, e-mail en chat om je te helpen met al je medicatievragen. Wij leveren alle receptgeneesmiddelen die we snel en zonder verzendkosten bij je thuisbezorgen. Met de Thuisapotheek-app heb je altijd overzicht over je medicijnen. Je kunt ze eenvoudig bestellen, wijzigen of herhalen wanneer het jou uitkomt.

Bestel je voor het eerst een medicijn? Dan nemen we contact met je op om je uitleg te geven over het gebruik ervan. We zorgen er ook voor dat je medicatie altijd veilig is door middel van onze medicatiebewaking. We controleren of je medicijnen goed samenhangen, rekening houdend met allergieën en andere medicijnen die je gebruikt.

Voor langdurig gebruik kun je je medicatie eenvoudig herhalen via onze herhaalservice en gratis thuis laten bezorgen. We bieden ook de mogelijkheid om je medicijnen in een baxterrol te ontvangen, waarbij ze per innamemoment gesorteerd zijn. Elk jaar voeren we medicatiebeoordelingen uit voor patiënten uit risicogroepen. Hierbij bespreken we het medicijngebruik met de patiënt en de huisarts, en kijken we kritisch naar mogelijke risico's van langdurig gebruik van verschillende medicijnen.

Werken (huis)artsen samen met Thuisapotheek?

Alle (huis)artsen in Nederland kunnen samenwerken met Thuisapotheek. Je hebt de vrijheid om je medicijnen door de apotheek van jouw keuze te laten leveren. Via een receptkoppeling kan je (huis)arts eenvoudig recepten naar onze apotheek sturen. Heb je zelf een recept gekregen? Bestel je medicijnen via de Thuisapotheek-app of stuur je recept naar ons via e-mail. Heb je vragen over het bestellen van je medicijnen bij Thuisapotheek? Ons team staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Is Thuisapotheek aangesloten bij mijn zorgverzekering?

Ja, Thuisapotheek werkt samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit houdt in dat je je medicijnen via Thuisapotheek kunt bestellen en deze, afhankelijk van je zorgverzekering, volledig vergoed kunt krijgen.

Hoe schrijf ik me in bij de Thuisapotheek?

Hoe schrijf ik me in bij Thuisapotheek?

Er zijn 2 manieren om je in te schrijven bij Thuisapotheek: via de app of via het online inschrijfformulier op de website. Het inschrijven via de app heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Je hebt je medicatieoverzicht altijd bij de hand.
  • Je regelt medicijnen waar en wanneer jou het uitkomt.
  • Je bestelt medicijnen door een foto van het recept of het medicijndoosje te uploaden.
  • Je kunt de automatische herhaalservice aan- en uitzetten.
  • Je kunt iemand anders jouw medicijnen laten regelen door iemand te machtigen.
  • Je kunt de medicijnen regelen van je hele gezin via één app-account.


Het is ook mogelijk om (herhaal)medicijnen te bestellen zonder de Thuisapotheek-app. Schrijf je in via onze inschrijfformulier of neem hiervoor contact met ons op via telefoon, e-mail of WhatsApp.

Is het mogelijk om bij meerdere apotheken ingeschreven te staan?

Je mag bij meerdere apotheken tegelijk ingeschreven staan. Jij bepaalt zelf bij welke apotheek je welke medicijnen bestelt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om herhaalmedicatie eenvoudig thuis te laten bezorgen via een online apotheek zoals de Thuisapotheek

Let op: geef beide apotheken wel toestemming om jouw medicatiegegevens met elkaar te delen. Alleen als zij toegang hebben tot jouw volledige medicatieoverzicht, kunnen ze jouw medicatieveiligheid goed bewaken.

Kan ik ook medicijnen regelen voor mijn gezin?

Ook voor je kind kun je eenvoudig medicijnen regelen via de Thuisapotheek-app. Hoe je dat doet, hangt af van de leeftijd van je kind.

Is je kind jonger dan 16 jaar? Dan heb je twee opties:

Je kunt je kind toevoegen aan je eigen app-account – hiervoor is geen DigiD van je kind nodig. Of je maakt een apart account aan met de DigiD van je kind.

Is je kind 16 jaar of ouder? Dan heeft hij of zij een eigen account én een eigen DigiD nodig. Vanaf die leeftijd beheert je kind de medicatie zelf via de app.

Met de Thuisapotheek-app heb je alles overzichtelijk op één plek. Je kunt medicijnen bestellen of herhalen, bijsluiters bekijken, de herhaalservice beheren en – als ouder – de medicatie van je hele gezin regelen via één app-account.

Klik hier om medcijnen te regelen voor een ander

Krijgt mijn huisarts bericht van mijn inschrijving bij Thuisapotheek?

Zodra jij je inschrijft, gaan wij voor je aan de slag. We informeren je huisarts over je inschrijving bij Thuisapotheek. Het is mogelijk dat je huisarts of je huidige apotheek contact met je opneemt om dit te bevestigen.

Vanaf dat moment kan je huisarts recepten eenvoudig digitaal naar ons doorsturen. Je behoudt altijd de vrijheid om zelf te kiezen via welke apotheek je jouw medicijnen wilt ontvangen.

Wat moet ik aanleveren voor mijn inschrijving bij Thuisapotheek?

Bij je inschrijving vragen we de volgende gegevens:

  • Zoals je naam, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN). Hiermee kunnen we direct bij je zorgverzekeraar declareren.
  • Zoals je e-mailadres, telefoonnummer en adres. Zo kunnen we je bereiken en je medicatie op de juiste plek bezorgen.
  • Medicijngebruik zodat we je beter kunnen ondersteunen en je medicatie goed kunnen afstemmen.
  • Bezorgvoorkeuren zodat je medicatie altijd op het voor jou meest handige moment wordt geleverd.
  • Toestemming voor het Landelijk Schakelpunt (LSP) zodat we je medicatie goed kunnen bewaken en eventuele risico’s tijdig signaleren.
Is de overstap naar Thuisapotheek automatisch?

Nee, je stapt niet automatisch over. Je kunt gewoon bij je huidige apotheek ingeschreven blijven staan. Het is namelijk mogelijk om bij meerdere apotheken tegelijkertijd ingeschreven te staan.

Ben jij ervan overtuigd dat Thuisapotheek de beste keuze is voor jou en wil je volledig overstappen naar onze apotheek? Dan kun je gebruikmaken van onze overstapservice. We helpen je graag met het overnemen van diensten zoals een medicijnrol en/of herhaalservice vanuit je huidige apotheek. Ook nemen we contact op met je huisarts om aan te geven dat je bij Thuisapotheek ingeschreven staat. Zo zorgen we ervoor dat de huisarts jouw recepten voortaan direct naar onze apotheek kan doorsturen.

Hoe schrijf ik me uit bij Thuisapotheek?

Jammer dat je je wilt uitschrijven. Je kunt een e-mail sturen naar klanten@thuisapotheek.nl met daarin je verzoek en in ieder geval je naam en geboortedatum of BSN.

Waarom moet ik toestemming geven voor het Landelijke Schakelpunt?

Bij je inschrijving is het altijd nodig om toestemming te geven voor het Landelijk Schakelpunt (LSP). Deze toestemming is essentieel voor jouw veiligheid. Wij zijn verplicht om te controleren of de voorgeschreven medicijnen geschikt zijn voor jou en of je ze veilig kunt gebruiken. Om je medicatie goed te kunnen bewaken, moeten we toegang hebben tot je medische gegevens. Dit doen we via het Landelijk Schakelpunt (LSP), zodat we jouw gezondheid optimaal kunnen ondersteunen.

Over medicatie bestellen

Welke medicijnen kan ik bestellen via Thuisapotheek?

Wij leveren alle receptgeneesmiddelen. Je medicatie wordt eenvoudig en kosteloos bij je thuisbezorgd – wel zo makkelijk.

Met de Thuisapotheek-app heb je altijd inzicht in je medicatieoverzicht. Bestellen, wijzigen of herhalen van medicijnen regel je wanneer het jou uitkomt, waar je ook bent.

Wat is jullie bezorgtijd?

Voor de bezorging van jouw medicijnen werken we samen met verschillende bezorgpartners. De meeste bestellingen worden bezorgd door PostNL. Voor gekoelde medicijnen en spoedmedicatie hebben we speciale partners, zodat jouw medicatie altijd onder de juiste omstandigheden wordt geleverd.

Is je recept vóór 16.00 uur besteld? Dan versturen we jouw medicijnen nog dezelfde werkdag.

Heb je een spoedrecept? Dan vermeldt je (huis)arts dit op het recept. Onze apotheker beoordeelt het verzoek, en neemt contact op.

De verzendkosten zijn altijd gratis, ook bij spoedleveringen.

Hoe stuur ik mijn recept naar Thuisapotheek

Er zijn verschillende manieren om je medicijnen eenvoudig te bestellen via Thuisapotheek:

1. Via je huisarts

De snelste en makkelijkste manier: vraag je arts om het recept digitaal naar Thuisapotheek te sturen. Dankzij een rechtstreekse koppeling met ons systeem kunnen (huis)artsen recepten direct bij ons aanleveren.

2. Via de Thuisapotheek-app

Heb je een recept op papier? Maak een foto van het recept en upload deze in de app.
Wil je een medicijn herhalen? Gebruik dan je medicatieoverzicht in de app of upload een foto van het etiket op het medicijndoosje om eenvoudig bij te bestellen.

3. Via e-mail

Laat je recept per e-mail sturen naar: klanten@thuisapotheek.nl

Heb je hulp nodig? neem contact met ons op.

Hoe vraag ik een nieuw medicijn aan bij Thuisapotheek?

Nog niet ingeschreven bij Thuisapotheek? Voordat we medicijnen kunnen leveren, moet je eerst ingeschreven zijn bij Thuisapotheek. Inschrijven kan op twee manieren:

Al ingeschreven bij Thuisapotheek? Dan kun je meteen je medicatie bestellen. Vraag je (huis)arts om het recept digitaal naar ons te sturen – dan hoef je zelf niets meer te doen.

Heb je het originele recept zelf ontvangen? Upload dan een foto via de Thuisapotheek-app of stuur het recept per e-mail naar ons toe.

Heb je vragen over je medicatie of de bestelling? Neem gerust contact op met ons team.

Hoe werkt het herhalen van een recept?

Via Thuisapotheek kun je jouw medicijnen eenvoudig laten herhalen. Hoe dat het beste kan, hangt af van jouw medicijngebruik:

Gebruik je af en toe medicijnen? In het medicatieoverzicht in de Thuisapotheek-app bestel je gemakkelijk een eerder medicijn opnieuw. Je kunt ook een foto van het etiket op het medicijndoosje uploaden in de app of mailen naar ons.
Is je recept niet meer geldig? Geen zorgen, wij vragen automatisch een nieuw recept aan bij je (huis)arts. Jij hoeft daar niets voor te doen.

Gebruik je medicijnen op vaste momenten? Dan is het handig om de herhaalservice in te schakelen. Je ontvangt dan elke 3 maanden automatisch een nieuwe voorraad van je medicijnen, ruim op tijd voordat je zonder zit.

Gebruik je meerdere medicijnen op verschillende momenten? Dan kun je in aanmerking komen voor een baxterrol. Hierbij ontvang je je medicijnen in handige zakjes, gesorteerd per innamemoment. Zo hoef je zelf geen pillendoos meer te vullen – wel zo overzichtelijk en veilig.

Biedt Thuisapotheek ook levering in medicijnrollen aan?

Ja, dat is zeker mogelijk. Als je meerdere medicijnen op vaste momenten inneemt, is een baxterrol een handige oplossing. Je medicatie wordt dan per innamemoment verpakt in aparte zakjes, met daarop duidelijk de datum en tijd. Zo hoef je zelf geen pillendoos meer te vullen en weet je precies wat je wanneer moet innemen.

Let op: een baxterrol is alleen geschikt voor medicijnen in de vorm van pillen of capsules. Niet alle medicatie kan dus in deze vorm geleverd worden.

Wil je weten of jouw medicijnen geschikt zijn voor een baxterrol? Neem gerust contact met ons op.

Hoe krijg ik uitleg over mijn medicijn?

Wanneer je voor het eerst een medicijn krijgt, nemen wij contact met je op om het gebruik ervan door te spreken. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen. Bij je medicijn ontvang je ook altijd de bijsluiter.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Worden mijn medicijnen altijd afgestemd met mijn (huis)arts?

Ja, wij leveren alleen medicijnen op basis van het recept van jouw (huis)arts. Als er bijzonderheden zijn, overleggen we altijd met je (huis)arts. Jouw veiligheid staat bij ons altijd voorop bij het leveren van medicatie.

Hoe controleert de Thuisapotheek of een medicijn veilig te gebruiken is voor mij?

Bij Thuisapotheek kun je medicijnen bestellen, wijzigen en herhalen wanneer het jou uitkomt. We zorgen altijd voor een zorgvuldige medicatiebewaking om ervoor te zorgen dat de medicijnen die wij leveren veilig voor jou zijn. Hiervoor raadplegen we ons Apotheek Informatie Systeem (AIS) en het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Bij je inschrijving vragen we je om toestemming te geven voor het delen van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Op deze manier kunnen zorgverleners veilig informatie uitwisselen om jouw gezondheid optimaal te bewaken. Als er bijzonderheden zijn over jouw medicatie, nemen wij contact op met je (huis)arts voor overleg.

Hoe wordt mijn medicatie bewaakt als ik bij meerdere apotheken ben ingeschreven?

De apotheek die je medicijn verstrekt, is ook verantwoordelijk voor de medicatiebewaking. Dit houdt in dat we nauwkeurig controleren of het medicijn veilig voor je is om te gebruiken. Soms kunnen er allergieën zijn voor bepaalde stoffen of kunnen medicijnen niet samen gebruikt worden. Indien nodig, nemen we contact met je op om het gebruik van je medicijn door te spreken. Heb je vragen over je medicatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom ontvang ik een ander geneesmiddel of merk dan op het recept staat vermeld?

Wij leveren jouw medicijnen altijd volgens het beleid van je zorgverzekeraar, ook wel het preferentiebeleid genoemd. Dit betekent dat we soms een ander merk moeten leveren dan op het recept staat. De werkzame stoffen zijn dan precies hetzelfde, alleen het merk of de verpakking kan verschillen.

Wil je liever een specifiek merkgeneesmiddel ontvangen dat niet wordt vergoed? Dan kun je er altijd voor kiezen om dit zelf te betalen. In dat geval sturen wij je een factuur.

Voor bepaalde medicijnen geldt dat er nooit van merk gewisseld mag worden. Hiervoor zijn strikte richtlijnen. Twijfel je of dit ook voor jouw medicijn geldt of heb je vragen over een merkwissel? Neem dan gerust contact met ons op.

Regelt Thuisapotheek alles met mijn zorgverzekeraar?

Nee, je hoeft zelf niets te regelen met je zorgverzekeraar. Thuisapotheek heeft afspraken met alle zorgverzekeraars en wij dienen de declaratie direct voor je in.

Wordt een medicijn niet of slechts gedeeltelijk vergoed? Dan laten we je dat weten en ontvang je van ons een factuur voor het bedrag dat je zelf moet betalen.

Hoe werkt de betaling bij niet-vergoede medicijnen?

Sommige medicijnen worden niet (volledig) vergoed door je zorgverzekeraar. In dat geval betaal je ze zelf. Bij Thuisapotheek gebeurt dit via een factuur per e-mail. Je ontvangt de factuur op het e-mailadres dat bij ons bekend is.

Wil je weten of een medicijn vergoed wordt of heb je vragen over de betaling? Neem gerust contact met ons op.

Hoe neem ik contact op met Thuisapotheek?

Hoe neem ik contact op met Thuisapotheek?

Je neemt contact op met Thuisapotheek via telefoon, e-mail of WhatsApp:  

Wat zijn de openingstijden van Thuisapotheek?

De openingstijden van Thuisapotheek is:  

Maandag t/m vrijdag:

09:00 uur tot 17:00 uur

Gesloten op nationale feestdagen

Tijdens onze uitgebreide openingstijden staan we klaar om je recepten te verwerken en al je vragen te beantwoorden via telefoon, e-mail of WhatsApp

Hoe kan ik een klacht bij jullie indienen?

Het spijt ons te horen dat je ervaring niet naar wens was. Wij doen er alles aan om onze service voortdurend te verbeteren. Neem contact met ons op, en we denken graag mee om tot een oplossing te komen. Wil je de klacht officieel indienen? Stuur deze dan naar klanten@thuisapotheek.nl

Hoe wordt mijn privacy beschermd?

Je kunt contact opnemen met Thuisapotheek via telefoon, e-mail of WhatsApp. Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Als apotheek zijn wij gebonden aan het beroepsgeheim. Alles wat je met ons deelt, blijft strikt vertrouwelijk en wordt niet zonder jouw toestemming gedeeld met anderen. Wij handelen in overeenstemming met de AVG-wetgeving en de aanvullende zorgbepalingen. In onze privacyverklaring kun je lezen welke gegevens wij van jou verzamelen, hoe we deze verwerken en veilig bewaren.

Hoe maak ik als zorgprofessional gebruik van de receptkoppeling van Thuisapotheek?

Volg de stappen om een receptkoppeling tot stand te brengen met onze apotheek. Heb je hulp nodig? Bel 085 732 57 40 voor directe ondersteuning van onze apothekers.

Medicijnen regelen voor je kind of iemand anders

Hoe regel ik de medicijnen van mijn kind in de Thuisapotheek-app?

Medicijnen regelen voor je kind (jonger dan 16 jaar)
Er zijn twee manieren om medicijnen te regelen voor je kind onder de 16 jaar:

  • Je voegt je kind toe aan je eigen account.
  • Of je maakt een apart account aan met de DigiD van je kind.

Ons advies: voeg je kind toe aan je eigen account. Dat is het makkelijkst en heeft de meeste voordelen:

  • Je kind heeft geen DigiD nodig.
  • Je regelt de medicatie voor jezelf én je kind in één overzicht.
  • Je kunt meerdere kinderen toevoegen aan je account.
  • Je hoeft maar één account aan te maken, met je eigen gegevens.

Let op: als je een account voor je kind aanmaakt met je eigen e-mailadres, kun je later geen apart account voor jezelf aanmaken met datzelfde e-mailadres.

In de Thuisapotheek-app kun je eenvoudig wisselen tussen je eigen profiel en dat van je kind(eren). Dit doe je via de knop ‘Account'. Voor meer informatie kan je terecht op onze pagina: medicijnen regelen voor een ander.

Mijn kind heeft geen DigiD. Hoe vraag ik deze aan?

Je vraagt de DigiD van je kind aan via de website van DigiD. Binnen 3 werkdagen ontvangt je kind een brief met een activeringscode op het adres waar hij of zij ingeschreven staat bij de gemeente.

Let op: de DigiD moet binnen 21 dagen geactiveerd worden. Anders vervalt de code en moet je opnieuw een DigiD aanvragen.

Het lukt niet om mijn kind toe te voegen aan mijn account. Wat moet ik doen?

Het kan zijn dat er al een account bestaat met het burgerservicenummer (BSN) van je kind. In dat geval kun je je kind niet toevoegen aan je account. Wil je je kind toch toevoegen? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je kind aan je account wordt toegevoegd.

Ben je niet zeker of er al een account bestaat met het BSN van je kind of kom je ergens anders niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Kan ik als mantelzorger ook de medicijnen van mijn ouders regelen?

Als je de medicijnen van een naaste wilt regelen, moet die persoon jou machtigen. Dat kan heel makkelijk via de Thuisapotheek-app. Via 'Account' en 'Iemand machtigen' in onze app kunnen je ouders jou machtigen. Vervolgens wissel je via 'Account' bovenaan tussen je eigen profiel en dat van je ouders.

Let op: het is alleen mogelijk om gemachtigd te worden als je zelf ook een account hebt. Heb je nog geen account? Maak deze dan aan met je eigen DigiD en vul je eigen gegevens en voorkeuren in, ook al heb je zelf geen medicijnen nodig.

Waarom is het nodig dat ik als mantelzorger een eigen account heb?

In de Thuisapotheek-app log je in met DigiD, dat gekoppeld is aan het burgerservicenummer (BSN) van degene die de medicijnen gebruikt. Daarom kun je niet met je eigen DigiD toegang krijgen tot het account van iemand anders.

Je kunt wel inloggen met de DigiD van de persoon voor wie je de medicijnen regelt. We adviseren echter om dit niet te doen, aangezien DigiD persoonlijk is en ook voor andere online diensten wordt gebruikt.

Wat te doen als het niet lukt om iemand te machtigen?

De persoon die je wilt machtigen moet eerst een eigen account aanmaken in de Thuisapotheek-app, met zijn of haar DigiD en persoonlijke gegevens.

Als je bij het proberen te machtigen de foutmelding krijgt dat we geen gebruiker kunnen vinden met het opgegeven e-mailadres of mobiele nummer, vraag dan aan de persoon die je wilt machtigen welk e-mailadres en mobiel nummer er zijn gebruikt bij het aanmaken van het account. Deze gegevens moeten bij ons bekend zijn om je profiel te kunnen koppelen aan dat van de persoon die je wilt machtigen.

Heb je nog steeds problemen met het machtigen? Neem dan gerust contact met ons op.

Informatie over medicatiebezorging

Ik heb een recept van mijn arts gekregen. Hoe ontvang ik mijn medicatie?

Als je al bent ingeschreven bij Thuisapotheek, kun je je huisarts vragen om je recept direct naar ons door te sturen. Daarnaast kun je je recept ook eenvoudig zelf naar ons sturen via e-mail of de Thuisapotheek-app.

Nog niet ingeschreven bij Thuisapotheek? Registreer je dan eerst via de app of het online inschrijfformulier. Heb je hulp nodig bij de inschrijving? Neem gerust contact met ons op.

Hoe weet ik dat mijn recept in behandeling is genomen?

Je ontvangt een e-mailbevestiging zodra we jouw recept hebben ontvangen en ermee aan de slag gaan. Bestel je je medicijnen buiten onze openingstijden? Dan kan het zijn dat je niet direct een e-mail van ons ontvangt. We controleren altijd eerst het recept voordat we jouw medicijnen verzenden. Bij eventuele vragen nemen we contact met je op, of met je (huis)arts. Zodra jouw recept is verwerkt en de medicijnen op voorraad zijn, worden ze verstuurd. Je ontvangt een e-mail van onze bezorgpartners met informatie over de bezorging van jouw medicijnen.

Moet ik betalen voor de bezorging van mijn medicijnen bij Thuisapotheek?

Nee, je betaalt geen verzendkosten wanneer je medicijnen bestelt bij Thuisapotheek. Je kunt je medicatie eenvoudig en volledig gratis thuis laten bezorgen.

Wie bezorgt mijn medicatie?

PostNL bezorgt de meeste (brievenbus)pakketten voor Thuisapotheek. Je ontvangt je medicijnen snel en discreet. Via PostNL kun je eenvoudig het bezorgmoment of bezorgadres aanpassen. Gekoelde medicijnen worden gekoeld geleverd via het transportbedrijf Dyna Logic.

Hoe wordt mijn medicatie geleverd?

De meeste medicijnen bezorgen we via PostNL, onze grootste bezorgpartner. In veel gevallen wordt je medicatie geleverd als brievenbuspakket – wel zo makkelijk. Voor medicijnen die gekoeld moeten blijven, gebruiken we actieve koeling om de kwaliteit te garanderen.

Via jouw bezorgvoorkeuren in de Thuisapotheek-app geef je aan of je jouw medicijnen in de brievenbus wilt ontvangen.

Let op: Zorg dat wij je juiste e-mailadres hebben.

Op dat e-mailadres ontvang je updates over de bezorging van je medicatie. PostNL of Dyna Logic laat je weten op welke dag en welk tijdstip je levering plaatsvindt.

Je kunt je e-mailadres eenvoudig controleren of aanpassen in de Thuisapotheek-app.





Wanneer wordt mijn medicatie verzonden en geleverd?

Bestellingen die op werkdagen vóór 16:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag nog verzonden.

Bestel je ná 16:00 uur? Dan wordt je bestelling de volgende werkdag verzonden.

Heb je je bestelling geplaatst na vrijdag 16:00 uur of in het weekend (zaterdag of zondag)? Dan wordt je medicatie uiterlijk op maandag verzonden.

De levertijd bedraagt 1 tot 2 werkdagen. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je per e-mail een bevestiging met een track & trace-code. Hiermee kun je de bezorging van je medicatie volgen.

In de meeste gevallen wordt je bestelling binnen 2 werkdagen bezorgd.

Heb je je medicatie dan nog niet ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice voor verdere ondersteuning.

Hoe kan ik het bezorgmoment van mijn medicijnen volgen?

Zodra je medicijnen onze apotheek verlaten, melden we ze aan bij onze bezorgpartner. Je ontvangt een e-mail met meer informatie over het bezorgmoment van jouw medicatie.

Is het mogelijk om het bezorgadres en -moment aan te passen?

Indien mogelijk en met jouw toestemming, bezorgen we jouw medicijnen via de brievenbus. Hierdoor hoef je niet thuis te zijn om je pakket in ontvangst te nemen. Via de PostNL-app of -website kun je het verwachte bezorgmoment inzien. Wil je het bezorgmoment wijzigen of je medicijnen bij een afhaalpunt laten leveren? Maak dan een PostNL-account aan om deze opties te kiezen.

Kan ik mijn pakket bij een PostNL afhaalpunt ophalen?

Dat is zeker mogelijk. Geef je voorkeur door via je PostNL-account in de PostNL-app of -website.

Kunnen medicijnen geretourneerd worden?

Als je medicijnen op doktersrecept bij Thuisapotheek hebt besteld, ben je in principe verplicht deze af te nemen. Mocht de levering echter niet aan je verwachtingen voldoen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder en zoeken samen naar een passende oplossing.

Wat kan ik doen met medicijnen die ik niet gebruik?

Gooi ongebruikte medicijnen niet in de afvalbak. Je kunt ze inleveren bij de gemeentelijke afvaldienst als klein-chemisch afval. Ook kun je de medicijnen naar ons terugsturen, zodat wij ze op een milieuvriendelijke en veilige manier kunnen vernietigen. Geef duidelijk aan dat de medicatie vernietigd moet worden. Neem hiervoor contact met onze klantenservice, wij helpen je graag verder.