Deskundig en persoonlijk

Persoonlijk anticonceptieadvies binnen handbereik. Chat met ons apotheekteam, maak de juiste keuze en bestel vandaag nog het anticonceptiemiddel dat het beste bij jou past.

Goed om te weten

Voor anticonceptiemiddelen mag je ingeschreven staan bij meerdere apotheken. Voel je daarom vrij om je anticonceptiemiddelen via Thuisapotheek te bestellen. Want als apotheek begrijpen we als geen ander dat anticonceptie heel persoonlijk is. Dus zodra je hebt gevonden wat het beste bij jouw lichaam en levensstijl past wil je niet meer onnodig wisselen. Met onze herhaalservice hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken. Wij leveren elke keer jouw vertrouwde merk direct bij je thuis.

Wanneer je voor het eerst de anticonceptiepil bij ons bestelt hebben we een aantal gegevens van je nodig. Om er zeker van te zijn dat je ook inderdaad je bestelde anticonceptie mag gebruiken van de huisarts of verloskundige vragen we je éénmalig om een foto van je recept of verpakking met apotheeketiket naar ons te sturen. Je kunt deze gemakkelijk uploaden bij je eerste bestellingen van jouw favoriete merk. Wanneer wij jouw bestelling hebben ontvangen maken we een profiel voor je aan en leveren wij je eerste bestelling binnen twee werkdagen bij je thuis. Kies je voor onze gemakkelijke herhaalservice? Dan krijg je voor de herhaaldatum een herinneringsmail met daarin je volgende bestelling. Zo kun je je levering makkelijk opnieuw bestellen, aanpassen, uitstellen of overslaan. Natuurlijk is het ook mogelijk om op elk moment de service te annuleren of de herhaaldatum aan te passen. Lees hier meer over onder het kopje onze herhaalservice.

Bestellen bij Thuisapotheek

Anticonceptiemiddel
Start met het kiezen van jouw anticonceptiemiddel. Bestel gemakkelijk online de pil, pleister, prikpil, staafje of morning-afterpil.

Herhaalservice
Geef aan of jij wel of geen stopweek hanteert. Kies voor onze automatische herhaalservice of bestel zelf wanner het jou uitkomt.

Recept uploaden
Is dit jouw eerste bestelling bij Thuisapotheek? Upload eenvoudig een foto van je anticonceptie doosje of recept en bestel direct.

Vraag het aan één
van onze apothekers

Direct persoonlijk en deskundig advies.

Het gebruik van anticonceptiemiddelen is voor iedere vrouw anders. Met zoveel verschillende anticonceptiemethoden en merken kan het zijn dat je het overzicht kwijt raakt. Daarom staan onze apothekers iedere werkdag voor je klaar om jouw vraag te beantwoorden. Wij helpen je ontdekken welk anticonceptiemiddel nú, maar ook later het beste bij jou past. Want jouw keuze is vandaag waarschijnlijk anders dan over een tijdje. Daarom kun je bij Thuisapotheek altijd en overal terecht voor je vragen over voorbehoedsmiddelen.

Lees onze volledige informatiepagina over anticonceptiemiddelen of bekijk de veelgestelde vragen van anderen onderaan deze pagina. Je kunt natuurlijk ook direct contact op nemen met één van onze apothekers via Whatsapp of via de Livechat.

Meer informatie

Wat is de Anticonceptie
Herhaalservice bij Thuisapotheek?

Veilig, discreet en persoonlijk.

We snappen dat het heel vervelend kan zijn om zonder anticonceptiepil te zitten... Met de anticonceptieservice van Thuisapotheek lossen wij dit op!

Als online apotheek maken wij het bestellen en ontvangen van anticonceptiemiddelen simpel en betaalbaar. Daarom is onze herhaalservice dat ook. Na je eerste bestelling regelen wij dat je voortaan op tijd een nieuwe voorraad anticonceptie thuisbezorgd krijgt. Hierdoor blijf je altijd beschermd en houd je tijd over voor belangrijkere dingen. Bekijk hieronder welke anticonceptiemiddel het beste bij jou past en bestel deze voortaan gemakkelijk online!

Lees meer

Wat anderen vinden

“Iedere keer weer op de juiste tijd thuisbezorgd. Super handig!😊”

Ingrid

“Super makkelijk geregeld en wanneer het weer tijd is bestel ik ze met één druk op de knop. ”

Melissa

Altijd de juiste voorraad en tijdig geleverd, thnx!
Chanel

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik bestellen?

Tijdens je eerste bestelling is het is mogelijk een foto te uploaden van je recept of anticonceptie doosje met daarop het apotheek etiket zichtbaar. Naast deze foto hebben we ook aanvullende gegevens nodig zoals je BSN en aflevergegevens. Om je eerste bestelling te kunnen bevestigen dient de foto aanvullend aan de volgende voorwaarden te voldoen:

Het recept mag niet ouder dan 1 jaar zijn.

Het apotheek etiket mag niet ouder dan 2 jaar zijn.

Naam, geboortedatum, afgiftedatum en geneesmiddelnaam dienen goed leesbaar te zijn.

Persoonlijke gegevens op de foto dienen overeen te komen met je bestelgegevens.

Verificatie categorie op het recept of apotheek etiket dient overeen te komen met je bestelling.

Hoe werkt de herhaalservice?

Bij Thuisapotheek is herhaalmedicatie ontvangen nog nooit zo gemakkelijk geweest! Bij je eerste bestelling geef je aan hoe vaak je een nieuwe voorraad wilt ontvangen en kun je via je Thuisapotheek account al je bestellingen bijhouden. Als het weer zo ver is ontvang je een herinneringsmail met daarin je volgende bestelling. Zo kan je een levering makkelijk bevestigen, aanpassen, uitstellen of overslaan. Natuurlijk is het ook mogelijk om op elk moment de service te annuleren of de herhaal datum aan te passen. Lees meer hier meer over onze herhaalservice.

Wordt anticonceptie vergoed door mijn verzekeraar?

De regels voor de vergoeding van anticonceptie zijn wat ingewikkeld. Of de pil vergoed wordt, hangt namelijk af van je leeftijd en het soort anticonceptie dat je gebruikt. 

Tot 18 jaar 

Anticonceptie valt onder de basisverzekering. Je betaalt geen
eigen risico, maar soms wel een eigen bijdrage. 

​18 tot 21 jaar 

Anticonceptie valt onder de basisverzekering. Je betaalt in
dit geval wél eigen risico. Moet je voor jouw pil een eigen bijdrage betalen?
Dan kun je dit aanvullend verzekeren. 

​21 jaar of ouder

Anticonceptie valt niet onder de basisverzekering. Je
betaalt dus alle kosten zelf. Heb je een aanvullende verzekering voor
anticonceptie? Dan betaal je geen eigen risico meer. Wel kan het zijn dat je
een eigen bijdrage moet betalen. 

Ik ben de pil vergeten. Wat nu?

Bij het vergeten van één pil is de kans op zwangerschap minimaal, zelfs tijdens de 1e week van een nieuwe strip. Maar hopelijk gebeurt het niet te vaak want de pil wordt steeds minder betrouwbaar. Lees daarom altijd voor gebruik aandachtig de bijsluiter door. Mocht je toch de pil zijn vergeten? Dan gelden er verschilende adviezen. Bekijk deze op onze volledige informatie pagina.

Meer informatie over de pil

Heb je meer vragen over je anticonceptie? Bekijk onze volledige vraag en antwoord pagina over anticonceptie of vraag het ons via de live chat of Whatsapp.

Wat zijn de bezorgtijden?

Wij versturen uw medicatie met PostNL of onze eigen vervoerders. Meestal kan het pakje door de brievenbus. Als dat niet past, sturen we een pakketje met track-en-trace-code. Wanneer u voor 16:00 besteld, heeft u de medicatie de binnen twee dagen in huis. Als u spoed medicatie nodig heeft. Willen wij u verzoeken om met uw recept langs uw lokale apotheek te gaan. Dit om de medicatie direct af te kunnen halen.

Het antwoord op mijn vraag ontbreekt

Geen antwoord gekregen op uw vraag? Bekijk onze volledige vraag en antwoord pagina over anticonceptie of vraag het ons via de live chat of Whatsapp.