Vraag en antwoord

We snappen dat het bestellen of aanvragen van (herhaal)medicatie soms vragen met zich mee brengt. Daarom hebben wij de veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Heeft u geen antwoord kunnen vinden op uw vraag? Dan kunt u via de contactpagina op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat is Thuisapotheek?

Thuisapotheek is een gecertificeerde online apotheek die recept plichtige medicatie en zelfzorgmedicatie levert in heel Nederland.

Wie zijn de apothekers?

Mw. Drs. S.F. Duman-Öztürk, gevestigd apotheker
BIG-nummer: 59926466617

Drs. J. Luong
BIG-nummer: 09927390017

Drs. J.H. Smit
BIG-nummer: 09027860917

https://zoeken.bigregister.nl/zoeken/

Waar is Thuisapotheek gevestigd?

Thuisapotheek is gevestigd aan de Phoenixstraat 21 in Alkmaar.

Wat zijn de openingstijden?

Thuisapotheek is iedere werkdag geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Hoe kan ik het beste contact opnemen?

U kunt ons bereiken op werkdagen van 08.30 uur tot 17.30 uur. Stel gemakkelijk uw vraag via Whatsapp of via de chat op de website. Een apothekersassistent antwoordt u binnen een half uur. Ook kunt u een e-mail sturen naar klanten@thuisapotheek.nl

Heeft Thuisapotheek inzicht in mijn medische gegevens?

Als u hiervoor toestemming heeft gegeven, heeft Thuisapotheek inzicht in uw medische dossier via het LSP (Landelijk Schakelpunt). Uw huisarts en apotheek houden namelijk ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent.

Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u het filmpje bekijken van VZVZ.

Bekijk hier

Heeft Thuisapotheek geheimhoudingsplicht?

Net als artsen hebben ook apothekers en apothekersassistenten een beroepsgeheim. Andere medewerkers en stagiaires ondertekenen een geheimhoudingsverklaring. De apotheek heeft met de andere zorgverleners in de omgeving een protocol opgesteld voor het correct overdragen van medicatiegegevens.

De gegevens in ons computersysteem zijn alleen beschikbaar voor medewerkers van de apotheek. Via het inschrijfformulier geeft u ons toestemming om uw gegevens met andere zorgverleners te delen. U kunt uw toestemming op elk moment weer intrekken.

Gaat Thuisapotheek zorgvuldig om met mijn persoonsgegevens?

Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. In onze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel.

Kan Thuisapotheek een medicatieoverzicht of medicijnpaspoort opstellen?

Ja. Als u op vakantie gaat of wordt opgenomen in het ziekenhuis kunnen wij voor u een medicatieoverzicht of medicijnpaspoort mailen of opsturen. Dit omvat een
overzicht van de geneesmiddelen die u gebruikt of recent heeft gebruikt. U kunt dit zelf ook nog inzcihtelijker krijgen door de Thuisapotheek app te downloaden.

Moet ik zelf mijn medicatie betalen?

Uw rekening wordt direct naar uw zorgverzekeraar gestuurd. U heeft dus geen gedoe met online betalen en achteraf de rekening bij uw zorgverzekeraar indienen. Thuisapotheek heeft met alle zorgverzekeraars een contract gesloten.

Hoe betaal ik mijn zelfzorgmedicatie?

Via de webshop bestelde zelfzorgmedicatie rekent u binnen een beveiligde omgeving af met IDeal of credit card.

Kan ik medicatie retour sturen?

U kunt niet al uw medicatie retour sturen. Thuisapotheek heeft een inleverpunt voor niet-gebruikte medicatie en communiceert via het door u gekozen kanaal (Telefonisch, Mail, Live chat of Whatsapp) dat medicijnafval (Niet-gebruikte medicatie) kan worden ingeleverd.

Kan ik zelfzorgmedicatie retour sturen?

Ja u kunt uw zelfzorgmedicatie wel binnen 14 retour retour sturen. Bekijk hiervoor wel eerst de voorwarden in ons retourbeleid.

Komt Thuisapotheek ook bij mij langs?

Ja! Thuisapotheek levert al uw medicijnen gratis door heel Nederland. Of het nu bij u thuis of op uw werk is. U kiest zelf uw bezorgmoment, en volgt uw levering
makkelijk via de app.

Kan ik mijn medicijnen ook afhalen bij Thuisapotheek?

Bij Thuisapotheek doen we er alles aan om het aanvragen en ontvangen van medicijnen zo makkelijk mogelijk voor u te maken. Of u ze nu thuis wilt ontvangen, op uw werk of een vakantieadres? Wij bezorgen uw medicijnen gratis door heel Nederland. U kunt er ook voor kiezen om uw medicijnen zelf af te halen bij ons vestigingsadres. Ons apothekersteam staat hier iedere werkdag voor u klaar voor om uw vragen te beantwoorden, u van advies te voorzien of voor het afgeven van uw medicatie.

Dus wilt u uw medicijnen liever zelf op halen? Dat kan! Kom langs bij ons vestigingsadres op de Kitmanstraat 8, 1812 PM in Alkmaar en geef gemakkelijk aan wanneer en hoe laat u bij ons langs komt. Wacht dus niet langer en kies voor gratis bezorging door heel Nederland of afhalen wanneer het u uitkomt!

Schrijf u in via de site of download de Thuisapotheek app en maak het ontvangen van medicijnen een stuk makkelijker.

Worden er bezorgkosten berekend voor mijn medicatie?

Nee. Uw recept medicatie wordt gratis in heel Nederland bezorgd.

Worden er bezorgkosten berekend voor zelfzorgmedicatie?

Ja, voor verzending van zelfzorgmedicatie brengt Thuisapotheek bezorgkosten in
rekening. Wanneer u uw bestelling combineert met uw medicatie, worden uw
middelen in één pakket verpakt en gratis bezorgd.  

Moet ik thuis zijn om mijn bestelling in ontvangst te nemen?

Nee, in principe wordt uw bestelling in een brievenbuspakket geleverd. Past uw bestelling niet door de brievenbus, dan zal de bezorger het pakket aan de deur
afgeven. Hiervoor ontvangt u een track and trace code zodat u weet in welk
tijdsvak u uw pakket kunt verwachten.

Mijn pakket is beschadigd, wat nu?

Wanneer alleen de omdoos beschadigd is, maar uw medicatie volledig in tact is, kunt u uw medicatie volgens voorschrift gebruiken.

Mijn medicatie is beschadigd?

Gebruik uw medicatie niet! Neem direct contact op met de apothekersassistenten van Thuisapotheek via chat, whatsapp, mail of telefoon.

Klachten en opmerkingen

Wanneer u een klacht heeft zullen wij deze afhandelen volgens de vastgestelde klachtenregeling. De apotheek is tevens aangesloten bij onze beroepsorganisatie KNMP klachtenregeling. Mocht u er niet met ons uitkomen, dan kunt u uw klacht bij deze onafhankelijke organisatie indienen.