
Samen gaan we
voor een gezonde leefstijl.
Thuisapotheek ondersteunt u met ons gewichtsverlies programma en levert eventuele medicatie gratis bij u thuis!

Wij helpen u graag met een gezonde leefstijl en een gezond gewicht.
Vanaf 1 april 2022 worden medicijnen ter ondersteuning van gewichtsverlies vergoed vanuit het basispakket bij patiënten met obesitas. Dit is voor het eerste dat medicijnen worden vergoed vanuit de basisverzekering voor patiënten met overgewicht, en is daarom ook uitgebreid in het nieuws geweest. Een groot deel van de chronische aandoeningen is leefstijl-gerelateerd, zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, depressie en verschillende vormen van kanker. Door middel van ons gewichtsverlies programma kunt u daar zelf iets aan doen, met behulp van een medisch onderbouwd leefstijl-interventie-plan al dan niet in combinatie met medicatie. Thuisapotheek vindt het belangrijk dat u lekker in uw vel zit. Daarom gaan wij graag samen met u voor een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Meld u aan of neem contact met ons op voor meer informatie en bekijk wat wij voor u kunnen betekenen met ons gewichtsverlies programma.

Thuisapotheek werkt samen met verschillende artsen en diëtisten.
Thuisapotheek werkt samen met de meest betrouwbare merken en medici. Sinds kort zijn we een samenwerking aangegaan met de artsen van Leefstijl Direct. Leefstijldirect.nu bestaat uit een team van enthousiaste specialisten met een passie voor een gezonde leefstijl en werkt samen om uw gezondheid te verbeteren. De basis van het programma is voeding en beweging (leefstijl) en een medicijn kan ter ondersteuning worden voorgeschreven. In samenspraak met de betrokken huisarts wordt gekeken of u een recept kan krijgen voor een geneesmiddel. Via leefstijldirect.nu zijn huisartsen aangesloten waarmee u contact op kunt nemen voor een recept voor medicatie ter ondersteuning van gewichtsverlies.

Ervaringen van anderen
“Door Thuisapotheek haal ik steeds meer uit mijn vrijetijd en ben ik een stuk fitter geworden!”.
Bekijk het verhaal van Miriam en anderen die u voorgingen voor handige weetjes en tips!
Aanmelden voor het gewichtsverlies programma
Maak hieronder een keuze over hoe u zich wilt aanmelden voor dit programma.
Hoe het werkt
Geneesmiddelen voor gewichtsbeheersing bevatten werkzame stoffen die vergelijkbaar zijn met het natuurlijke hormoon GLP-1 dat vrijkomt uit de darmen na een maaltijd. Hierdoor werkt het in op receptoren in de hersenen, die uw eetlust regelen en ervoor zorgen dat u zich voldaan en minder hongerig voelt. Dit kan u helpen om minder te eten en uw lichaamsgewicht te verlagen.
Indien u een recept heeft ontvangen voor dit type medicatie is het mogelijk om medicatie bij ons aan te vragen. Heeft u overgewicht of bijvoorbeeld een verhoogd risico op diabetes type 2? Dan kunt u mogelijk meedoen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) met ondersteunende medicatie . U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist om mee te kunnen doen aan de gecombineerde leefstijlinterventie. Er zijn vier programma’s die erkend zijn als gecombineerde leefstijlinterventie: de BeweegKuur, SLIMMER, CooL en Samen Sportief in Beweging. Het aanbod in uw regio bepaalt aan welk programma u mee kunt doen. Zorgverzekeraars kopen niet altijd alle GLI-programma’s in, dus ook dit kan van belang zijn bij de keuze voor een GLI-programma in uw regio. Komt u in aanmerking? Neem dan contact op met uw huisarts of medisch specialist voor een doorverwijzing.
*Let op: De vergoeding voor dit programma geldt alleen voor mensen met een Body Mass Index (BMI) van 35 of hoger die deelnemen aan het gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Voor mensen met een BMI tussen 35 en 40 geldt verder dat zij 1 van 3 bijkomende ziektes moeten hebben (hart- of vaatziekte, slaapapneu of artrose). Uitsluitend voor een verzekerde met diabetes mellitus type 2 en een BMI ≥ 30 kg/m2, bij wie de bloedglucosewaarden onvoldoende kunnen worden gereguleerd met de combinatie van metformine en een sulfonylureumderivaat in de maximaal verdraagbare doseringen en die geen insuline gebruikt, tenzij de verzekerde al op 1 mei 2011 met dit middel in combinatie met insuline wordt behandeld;
1. als toevoeging aan metformine en basaal-insuline (NPH-insuline/langwerkend insuline analoog) bij een verzekerde met diabetes mellitus type 2 en een BMI ≥ 30 kg/m2 bij wie de bloedglucosewaarden onvoldoende zijn gereguleerd na ≥ 3 maanden behandeling met optimaal getitreerd basaal insuline in combinatie met metformine (al dan niet met een sulfonylureumderivaat) in een maximaal verdraagbare dosering, of;
2. in combinatie met een door het RIVM erkende gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), voor de behandeling van volwassenen zonder diabetes mellitus type 2 met een extreem verhoogd gewicht gerelateerd gezondheidsrisico en die (nog) niet in aanmerking komen voor metabole chirurgie:
1. met een BMI ≥35 kg/m2 in combinatie met een comorbiditeit (hart- en vaatziekte, slaapapneu en/of artrose) óf
2. met een BMI ≥40 kg/m2.
De behandeling dient te worden gestaakt indien na 3 maanden gebruik van de onderhoudsdosering het aanvankelijke gewicht niet met ten minste 5% is afgenomen.