Verantwoord afvallen

Schrijf je in bij Thuisapotheek.

Thuisapotheek ondersteunt je met ons gewichtsverlies programma en levert

eventuele medicatie gratis bij je thuis! Heb je een doorverwijzing gekregen?


Upload deze gemakkelijk via het inschrijfformulier

Inschrijven

Waarom Thuisapotheek

Bij Thuisapotheek gaan we samen voor een gezonde leefstijl. Schrijf je bij ons in en wij brengen je in contact met één van onze leefstijlcoaches om te kijken hoe we je kunnen helpen met gezond afvallen.
Gratis bezorging van medicijnen door apotheek

De juiste Coaching

Schrijf je in en wij brengen je in contact met één van onze coaches. Zo krijg je direct persoonlijke ondersteuning en werk je samen met onze deskundige professionals aan een op maat gemaakt plan, gericht op jouw gezondheidsdoelen.

Herhaalservice van bezorgen van medicijnen

Ondersteuning

Bij Thuisapotheek combineren we leefstijladvies met medische ondersteuning voor een holistische aanpak van jouw gezondheid. Veilig, verantwoord en in overleg met je (huis)arts, voor een effectief gezondheidstraject.

Persoonlijk advies van onze apothekers

Zorgeloze Service

Ervaar het gemak van ons gewichtsverlies programma: Schrijf je in en ontvang de benodigde medicatie gratis thuisbezorgd. Wij zorgen voor alles, zodat jij je kunt focussen op je gezondheid en welzijn.

Wij helpen je graag met een gezonde leefstijl en een gezond gewicht.

Streef je naar een gezonde leefstijl en een optimaal gewicht?

Ontdek ons effectieve gewichtsverliesprogramma! Sinds 1 april 2022 vergoedt de basisverzekering medicatie voor gewichtsverlies bij obesitas. Dit is een revolutionaire stap in de gezondheidszorg en biedt nieuwe mogelijkheden voor mensen met overgewicht. Ons programma, gericht op leefstijlverbetering en gewichtsbeheersing, kan je helpen bij het aanpakken van leefstijlgerelateerde aandoeningen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, en hart- en vaatziekten. Thuisapotheek zet zich in voor jouw welzijn. Meld je aan voor ons gewichtsverliesprogramma en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen op weg naar een gezonder leven.

Inschrijven

Samenwerking met Experts

Bij Thuisapotheek geloven we in de kracht van samenwerking. Daarom werken we samen met verschillende topartsen, coaches en diëtisten. Ons gezamenlijke doel? Jouw gezondheid verbeteren door een combinatie van voedingsadvies, bewegingsplannen en indien nodig, medicatie voor gewichtsverlies. In overleg met de arts bepalen we of medicatie voor jou geschikt is. Begin met je in te schrijven via onze website. Het is snel, eenvoudig en de eerste stap naar een gezonder jij. Wij brengen je in contact met één van onze coaches. Zij bieden persoonlijke begeleiding, afgestemd op jouw unieke behoeften en leefstijl. Via onze aangesloten artsen en coaches kun je contact op nemen voor een recept voor medicatie ter ondersteuning van gewichtsverlies.

Inschrijven

Aanmelden voor het Gewichtsverlies programma.

Hoe werkt het?

Aanmerking voor vergoeding

Ben je op zoek naar een effectieve manier om gewicht te verliezen en heb je een Body Mass Index (BMI) van 35 of hoger? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding voor een speciaal programma gericht op gewichtsverlies. Dit programma is onderdeel van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) en is speciaal ontworpen voor mensen zoals jij die willen werken aan een gezonder gewicht.

Voorwaarden voor Mensen met BMI tussen 35 en 40

Als je een BMI tussen 35 en 40 hebt, is het belangrijk dat je ook één van de volgende bijkomende ziektes hebt: hart- of vaatziekte, slaapapneu of artrose. Dit is een voorwaarde om deel te kunnen nemen.

Specifieke Criteria voor Diabetespatiënten

Voor mensen met diabetes mellitus type 2 en een BMI van 30 kg/m2 of hoger, die hun bloedglucosewaarden niet onder controle krijgen met de standaardbehandelingen (metformine en een sulfonylureumderivaat), zijn er specifieke voorwaarden. Je komt in aanmerking als je geen insuline gebruikt, tenzij je al vóór 1 mei 2011 met deze combinatie werd behandeld. Er zijn twee specifieke situaties waarin je voor deze behandeling in aanmerking komt:

  1. Als aanvulling op metformine en basaal-insuline, als je bloedglucosewaarden na minimaal 3 maanden behandeling met optimaal getitreerd basaal insuline in combinatie met metformine (eventueel met een sulfonylureumderivaat) nog steeds niet goed gereguleerd zijn.
  2. In combinatie met een door het RIVM erkende gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), als je een extreem verhoogd gewicht gerelateerd gezondheidsrisico hebt, maar (nog) niet in aanmerking komt voor metabole chirurgie. Dit geldt als je een BMI van 35 kg/m2 of hoger hebt in combinatie met een comorbiditeit (hart- en vaatziekte, slaapapneu en/of artrose), of een BMI van 40 kg/m2 of hoger
Behandelingsvoorwaarden en Succescriteria

Het is belangrijk dat je na 3 maanden gebruik van de onderhoudsdosering ten minste 5% van je aanvankelijke gewicht hebt verloren. Is dit niet het geval, dan wordt de behandeling gestopt. Dit is een belangrijk onderdeel van het programma om ervoor te zorgen dat het effectief is en aansluit bij jouw behoeften voor gewichtsverlies en gezondheidsverbetering.

Belang van Inzet en Toewijding

Door deel te nemen aan dit programma, zet je een belangrijke stap richting een gezonder leven en effectief gewichtsverlies. Vergeet niet dat jouw inzet en toewijding essentieel zijn voor het succes van het programma. Samen werken we aan een gezonder jij!

Ervaringen van anderen

“Door Thuisapotheek haal ik steeds meer uit mijn vrijetijd en ben ik een stuk fitter geworden!”.

Bekijk het verhaal van Miriam en anderen die u voorgingen voor handige weetjes en tips!

Lees meer