Nieuws

Waarom 1 januari hét moment is om te stoppen met roken!

Waarom 1 januari hét moment is om te stoppen met roken!

Ongeveer 80% van de rokers geeft aan graag te willen stoppen met roken of heeft ooit wel eens een poging gedaan. Maar excuses als “Ik rook maar af en toe” en “Mijn buurman is 85 en rookt ook al zijn hele leven” maakt dat veel mensen niet van deze ongezonde gewoonte afkomen. Thuisapotheek wil iedereen met deze gedachte graag een handje helpen door deze stap wel echt te zetten. Dus wilt u zich een stuk gezonder voelen en meer geld overhouden voor leuke dingen? Ga dan samen met Thuisapotheek voor een rookvrij leven en start met stoppen tijdens het nieuwe jaar!

Dat roken niet goed voor u is, hoeven wij u waarschijnlijk niet te vertellen. Veel rokers willen wel stoppen, maar vinden niet het juiste moment of krijgen last van ontwenningsverschijnselen. Een nieuw jaar, met een goed voornemen om te stoppen is daarom de ideale omstandigheid om het te proberen. Want wanneer u vanaf 1 januari stopt met roken begin het jaar gezond en kunt u de oude gewoonte in het ‘’oude’’ jaar achter u laten. In een jaar tijd kan er namelijk al veel veranderen aan uw lichaam. Aan het eind van het jaar zal uw bloedcirculatie verbeterd zijn, uw rokershoest verdwijnen en de kans op hart- en vaatziekten halveren. Stoppen met roken is echter niet makkelijk. Veel mensen proberen aan het begin van het nieuwe jaar te stoppen met roken. Dat is top maar echt niet eenvoudig weten wij uit ervaring. Daarom hoeft u het niet alleen op uw eigen kracht te doen, u kunt bijvoorbeeld met uw huisarts of één van onze specialisten overleggen welke stopmethode voor u het beste kan werken. Met goede begeleiding en eventuele medicatie tegen de ontwenningsverschijnselen of nicotine vervangers steunt Thuisapotheek u met hét gezondste goede voornemen van het jaar. Dus doet u ook mee?

Het goede voornemen om te stoppen met roken is in de meeste gevallen kosteloos. Vanuit de gedachte en de wil om te werken naar een rookvrije generatie vergoeden vrijwel alle verzekeraars hulp bij het stoppen met roken (jaarlijks 1 programma). Het gaat om methoden die werken, zoals persoonlijke coaching of groepstrainingen, maar ook de voorgeschreven medicatie van uw huisarts of nicotine vervangende middelen. De vergoeding is 100%: u hoeft sinds 1 januari 2020 geen eigen risico meer te betalen. Uw  huisarts kan u advies geven over stoppen met roken en kan u de juiste hulpmiddelen voorschrijven die gemakkelijk te bestellen zijn via Thuisapotheek.nl. Wacht niet langer en begin het jaar goed, start met stoppen!

Schrijf u hier binnen 5 minuten in en begin het nieuwe jaar goed met de eerste stap naar een gezondere levensstijl. Inschrijven Stoppen Met Roken programma.