Nieuws

Wat te doen bij hooikoorts?

Wat te doen bij hooikoorts?

In Nederland kampen miljoenen mensen met een pollenallergie, beter bekend als hooikoorts. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook je slaap en concentratie ernstig beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten wat je kunt doen tegen hooikoorts.

Oorzaak van hooikoorts en wat je eraan kunt doen

Hooikoorts wordt veroorzaakt wanneer het immuunsysteem pollen van bomen, grassen en kruiden onterecht als gevaarlijk ziet, wat leidt tot allergische reacties. Hoewel het moeilijk is om deze pollen volledig te vermijden, zijn er manieren om de symptomen te verlichten.

Hoe pak je hooikoortsklachten aan?

Het voorkomen van blootstelling aan pollen is lastig, maar je kunt wel de reactie van je lichaam op deze pollen beïnvloeden. Bij Thuisapotheek bieden we een breed scala aan antiallergische geneesmiddelen, zoals antihistaminica en cetirizine, die je helpen de dag door te komen zonder jeukende ogen, een loopneus of niesbuien. 

Bekijk hier ons assortiment!

Praktische tips tegen hooikoorts

Naast medicatie zijn er eenvoudige dagelijkse aanpassingen die kunnen helpen bij het verlichten van hooikoorts:

  • Hang je was niet buiten om te drogen, om te voorkomen dat pollen eraan blijven plakken.
  • Draag een zonnebril en smeer vaseline rond je neus om je ogen en neus te beschermen tegen pollen.
  • Lucht je huis vroeg in de ochtend of laat in de avond, bij voorkeur na een regenbui, wanneer er minder pollen in de lucht zijn.
  • Douche voor het slapengaan om pollen uit je haar te spoelen en zo pollenvrij mogelijk te gaan slapen.
  • Verwissel regelmatig van kleding en was deze na thuiskomst direct, om te voorkomen dat pollen zich in huis verspreiden.
  • Probeer niet in je ogen te wrijven bij jeuk, maar gebruik liever een washandje of spoel je ogen onder de kraan.

Weten waar je allergisch voor bent

Om effectief tegen je hooikoorts te kunnen vechten, is het cruciaal om te weten waar je precies allergisch voor bent. Verschillende pollen zijn op verschillende momenten in het jaar actief. Bij Thuisapotheek houden we een actuele pollenverwachting bij, zodat je weet wanneer je extra voorzorgsmaatregelen moet nemen.

Bij Thuisapotheek begrijpen we hoe vervelend hooikoorts kan zijn. Daarom bieden we niet alleen een breed assortiment aan producten om je symptomen te verlichten, profiteer tijdelijk van 20% korting op deze producten met de code LENTEKRIEBELS, zodat je zonder zorgen van de lente kunt genieten. Bezoek onze shop voor meer informatie en om je hooikoorts dit seizoen effectief aan te pakken.